Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού....."


Είναι γνωστή η τακτική: Όταν δεν έχει κάποιος επιχειρήματα, όταν επιχειρεί να συγκαλύψει το  ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, όταν προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες, τότε καταφεύγει στις ύβρεις και τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…» λέει η σοφή λαϊκή παροιμία.

Βγήκε λοιπόν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού, και αντί να απαντήσει στο σοβαρό θέμα που θίξαμε, προσπαθεί να ξεφύγει δια της τεθλασμένης. Κι έτσι μιλάει για χίλια δύο πράγματα, θεωρεί τον εαυτό του «τρομαγμένο», μας θεωρεί ότι διακατεχόμαστε από…. «τρόπο σκέψης ενός κόσμου που φεύγει ανεπιστρεπτί» και θεωρεί ότι είμαστε… «παρελθόν».
Τι είπαμε εμείς; Ότι είναι απαράδεκτο όταν ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους» διατυπώνει στο δημοτικό συμβούλιο μία πρόταση για «δημόσια διαβούλευση, μελέτη σκοπιμότητος και τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Κανονισμού», να πετάγονται δύο αντιδήμαρχοι, ο ένας των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο άλλος της Τοπικής Ανάπτυξης και να ζητούν «να μείνουμε στην εισήγηση». Δηλαδή, να προχωρήσει η καταστροφή του πεζόδρομου της Επανομής, χωρίς να γίνουν όλα αυτά που πρότεινε ο κ. Αλεξανδρής. Τι είναι αυτό; Είναι ή δεν είναι προσπάθεια ακύρωσης του δημάρχου; Είναι αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας που πρέπει να έχει;  Και εάν αυτό έγινε από παράλειψη ή κεκτημένη ταχύτητα, γιατί δεν βγαίνουν οι δύο αντιδήμαρχοι να ζητήσουν δημόσια  συγνώμη για το θέμα που δημιούργησαν με τη στάση τους;  Εκτός και αν αυτή η στάση είναι στο πλαίσιο της «νέας πραγματικότητας» που ευαγγελίζονται.
Επομένως, δεν είμαστε εμείς αυτοί που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  «πρόβλημα στις σχέσεις του Δημάρχου με δύο αντιδημάρχους του» όπως ισχυρίζεται ο κ. Λαζαρίδης. Ας απαντήσει, μαζί με τον κ. Γιάννη Βογιατζή σε αυτή την επίμονη ερώτησή μας για την ταμπακέρα και ας αφήσει όλα τα άλλα που είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.