Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Κόντρες" στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την καθαριότητα


«Κόντρες» στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το βράδυ της Δευτέρας, στη συζήτηση για την πρόσληψη 38 υπαλλήλων με οκτάμηνες συμβάσεις, καθώς διατυπώθηκαν υπαινιγμοί για προνομιακή μεταχείριση κάποιων από το υπάρχον προσωπικό αλλά και καταγγελίες για την παραχώρηση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ.Α.Ζαβέρκος ανέφερε ότι στην Επανομή, ενώ υπάρχουν τρεις υπάλληλοι με ειδικότητα οδηγού, κανένας από αυτούς δεν απασχολείται στα απορριμματοφόρα και για να κινηθούν αυτά κάνουν τους οδηγούς εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων.
Λάδι στη φωτιά έριξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» κ. Νίκος Παράσχου που ανέφερε ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους έχουν προνομιακή αντιμετώπιση και αντί να εργάζονται «πίνουν ουϊσκάκια με κάποιους αντιδημάρχους».
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, λέγοντας ότι «είμαστε ο πιο βρώμικος δήμος σε όλο τον νομό», επέκρινε τη διοίκηση ότι δεν εμβάθυνε στην εισήγησή της για το πόσο προσωπικό χρειάζεται ο δήμος και ποιες ειδικότητες. Ενώ ακόμη ανέφερε ότι προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις και αντί για την καθαριότητα πάνε στα γραφεία. Και λίγο αργότερα άφησε υπαινιγμούς ότι «τεχνηέντως αφήσαμε να κατρακυλήσει η καθαριότητα σε αυτό το χάλι για να την προσφέρουμε πιάτο στους ιδιώτες».
Με τη σειρά της η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ντίνα Μώραλη κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. «Η καθαριότητα πρέπει να έχει συνέχεια. Γιατί καταφεύγουμε στον ιδιώτη; Δεν κάνουν οι δικοί μας εργαζόμενοι; Ή μήπως αυτοί φταίνε που δεν έχουμε αυτοκίνητα καθαριότητας, κι αυτά που έχουμε χαλάνε συχνά;»
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ.Κωστής Κούτουκας δήλωσε κατηγορηματικά, δύο φορές μάλιστα, ότι η διοίκηση του δήμου δεν κάνει ρουσφέτια, αλλά προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα. «Πολύ εύκολα εκτοξεύονται κατηγορίες εδώ», παρατήρησε.  Για να προσθέσει ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η διοίκηση προσπαθεί μέσα από συμπληγάδες να τα καταφέρει. Ενώ τέλος για τη συνεργασία με ιδιώτη, είπε ότι αυτή γίνεται προκειμένου να βελτιωθεί η καθαριότητα. 

1 σχόλιο:

  1. Αφού όλοι κόπτονται για την καθαριότητα γιατί δεν υπογράφουν την σύμβαση με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (http://tatoydimoy.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html)
    που δεν θα κοστίσει μια δραχμή στον δήμο ....και πολεμάνε να παραχωρήσουν μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη πληρώνοντας 500 000 €;;; Το τζάμπα δεν μας κάνει ; Από τις 27/09/2011 είναι η σύμβαση στο γραφείο του δημάρχου...και σήμερα σε σχετική ερώτηση του κου Μισαλέμη ...απλά πάλι δεν ήξερε κανείς να απαντήσει...είχε αποχωρήσει και ο κος δήμαρχος....ε...αρχίζουμε και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.