Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εκδηλώσεις Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού


Σειρά εκδηλώσεων, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, για να πει το δικό της μεγάλο ΟΧΙ στην ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανεργία. Οι εκδηλώσεις άρχισαν σήμερα Σάββατο με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, θα συνεχιστούν με συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες στην Επανομή, την Πέμπτη 1η Μάρτη, στις 8,30 μμ στον πεζόδρομο και θα ολοκληρωθούν με λαϊκή συνέλευση τη Δευτέρα 5 Μάρτη στις 7.00 μμ στο δημοτικό κτίριο στους Νέους Επιβάτες.

Σε σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες.
Το τρίπτυχο της πραγματικής κόλασης για το λαό μας παίρνει ακόμα πιο στυγνό περιεχόμενο με την ψήφιση του νέου μνημονίου. Η λέξη που κρύβεται πίσω από την κατάσταση που βρισκόμαστε είναι μία και μόνη και εμείς κατονομάζουμε στο περιεχόμενό της, ξεκάθαρα και σταράτα, τα δεινά που βιώνουμε: Καπιταλισμός. Είναι το σύστημα που από τη φύση του και για να επιβιώσει, στην εξέλιξή του απαιτεί τη θυσία όλο και περισσότερων ανθρώπων του μόχθου για να κινήσει τα γρανάζια του.
Οι άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, οι ανοδικές τιμές στα βασικά αγαθά, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και ο πόλεμος προπαγάνδας περί μονόδρομης επιλογής, δεν είναι μια σατανική σύλληψη εγκεφάλων. Ούτε λάθος συνταγή της Τρόϊκας και του ΔΝΤ. Επίσης, η σημερινή τραγική κατάσταση δεν έχει ως αίτιο το εξωτερικό χρέος της χώρας. Τα πραγματικά αίτια της ζοφερής οικονομικής κατάστασης του λαού μας είναι η ίδια η καπιταλιστική κρίση.
            Ένα μέρος των κερδών των κεφαλαιοκρατών καταστρέφεται, όπως επίσης διαλύεται η παραγωγική βάση, ώστε τελικά να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για επανεπένδυση κεφαλαίων και παραγωγή κερδών, με φθηνό εργατικό κόστος και ξεχαρβαλωμένα εργασιακά δικαιώματα. Τις συνέπειες αυτού του κύκλου τις ζούμε στο πετσί μας και είναι η αφορμή των πρόσφατων κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, που θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν μέχρι να ανατραπούν οι επιλογές της κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

            Φίλες και φίλοι
            Όσα καθημερινά αντικρίζουμε γύρω μας, είναι δικά μας. Τα κτίρια, οι δρόμοι οι γέφυρες, οι υποδομές έχουν φτιαχτεί από τον κόπο των τελευταίων γενιών που εξακολουθούν να προσφέρουν, ή έχουν πια συνταξιοδοτηθεί. Ό,τι έχει φτιαχτεί στη χώρα είναι ένα μικρό μέρος από τον κόπο μας, είναι  ό,τι περίσσεψε από την αρπαγή στην οποία αδιάκοπα επιδόθηκαν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις που τις στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ακόμα πιο ξεδιάντροπα θέλουν να μας στερήσουν κι αυτά τα λίγα ψίχουλα  που  μας  απέμειναν.
            Εμείς που συσπειρωθήκαμε στη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, λέμε ότι δε θα επιτρέψουμε να μας στερήσουν και το ψωμί. Λέμε ότι δε βολευόμαστε με την προοπτική της αντίστασης και μόνο. Το μπλοκάρισμα των μέτρων του μνημονίου στην πράξη είναι αυτονόητη πράξη ύστατης αξιοπρέπειας  και  προοπτικής. Ένας αγώνας διαρκής και σκληρός που οφείλουμε να του δώσουμε μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά, ώσπου να φέρει την τελική νίκη. Συσπειρωθείτε στις Λαϊκές Επιτροπές που λειτουργούν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δήμο.
Παλεύουμε:
  • Ενάντια στην ακρίβεια και ειδικά στα βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Τα τρόφιμα –ακόμα και αυτά που είναι Ελληνικής προέλευσης- πωλούνται σε αδικαιολόγητα ψηλές τιμές. Οι χονδρέμποροι και τα μονοπώλια κερδοσκοπούν στις πλάτες μας όλο και πιο απροκάλυπτα.
  • Ενάντια στα χαράτσια, την αύξηση των δημοτικών τελών και των τιμολογίων από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
  • Ενάντια στις περικοπές μισθών και συντάξεων.
  • Ενάντια στις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.
Το επαναλαμβάνουμε ακούραστα σε όλους τους τόνους. Όσα είναι χτισμένα γύρω μας, ο αέρας που ανασαίνουμε, ο ήλιος, η θάλασσα και τα βουνά, είναι κτήμα του λαού μας. Όχι μόνο δεν τα παραδίνουμε, αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τα διαχειριστούμε όπως εμείς θέλουμε. Μέσα από ένα σύστημα με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία με βάση τις ανάγκες μας και με αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην  κατεύθυνση της ανάπτυξης που επιστρέφει τα οφέλη της σε  εμάς που παράγουμε τον πλούτο, και όχι στους κάθε είδους επενδυτές και στα «παράσιτα».
Σε αυτή την πορεία κινείται η δράση μας. Με τις κινητοποιήσεις μας ως τώρα και με αυτές που ακολουθούν, καλλιεργούμε την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική με πορείες και παραστάσεις σε αρμόδιους κρατικούς φορείς, την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων με παραστάσεις σε χώρους δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος που πιέζεται να δεχτεί μείωση μισθού, να μην είναι μόνος. Δε θα αφήσουμε μόνους τους άνεργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες που καθημερινά κλείνουν τα μαγαζιά τους, τους συνταξιούχους που πεινάνε. Μαζικά να υλοποιήσουμε το πλάνο δράσης:

Ø  Παράσταση διαμαρτυρίας στο SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στην οδό Αμπελοκήπων στην Περαία στις 11:00πμ και στη συνέχεια στο Μασούτη στους Νέους Επιβάτες, το Σάββατο 25 Φλεβάρη. Ενάντια στην ακρίβεια, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στις απολύσεις.
Ø  Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Αγρότες, στην Επανομή την Πέμπτη 1 Μάρτη στις 18:30μμ στον πεζόδρομο
Ø  Λαϊκή συνέλευση τη Δευτέρα 5 Μάρτη  στις  19:00 μμ  στο  δημοτικό  κτίριο  στους  Ν,  Επιβάτες, για να καθορίσουμε το επόμενο πλάνο δράσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

Το συντονιστικό της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού
Τηλ.  Επικοινωνίας  6938246360»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.