Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επιστρέφουν οι σπουδαστές στην ΑΕΝ Μακεδονίας, χωρίς καμία επισκευή!

Όπως αβασάνιστα διατάχθηκε το κλείσιμο της Ακαδημίας, με τον ίδιο τρόπο αποφασίζεται η επιστροφή της στα ακατάλληλα κτίρια
Τέτοια απίστευτα πράγματα, μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μπορούν να συμβαίνουν: Όπως ξαφνικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, διέταζε τον περασμένο Σεπτέμβριο το κλείσιμο των σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας, με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο αποφάσισε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές από την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή εργασία για την αποκατάσταση της στατικότητας των κτιρίων, πέρα από κάποια μερεμέτια στους …. σοβάδες της ψευδοροφή του αμφιθεάτρου της ΑΕΝ!!
Μετά την έγγραφη εντολή του αρμόδιου για την Ναυτιλία, υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη οι 900 περίπου σπουδαστές των τριών σχολών της ΑΕΝ (Εμποροπλοιάρχων, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων) εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες των Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας και του ΕΠΑΛ Επανομής και τη Δευτέρα επιστρέφουν στα κτίρια της Ακαδημίας, χωρίς να τους εξηγήσει κανείς μέχρι τώρα εάν ήταν λάθος του υπουργού κ. Χρυσοχοίδη να δώσει εντολή για το κλείσιμο της ΑΕΝ Μακεδονίας, ή αν είναι λάθος που ο κ. Γεωργιάδης δίνει εντολή για την επαναχρησιμοποίηση ορισμένων  κτιριακών εγκαταστάσεων  στην Ακαδημία, χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες επισκευές.
Ίσως όλη αυτή η βεβιασμένη επιστροφή να γίνεται για να φανεί ότι τηρείται η υπόσχεση που είχε δώσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας στις 19 Δεκεμβρίου 2011, κατά την επίσκεψή του στην ΑΕΝ Μακεδονίας ότι «θα έχουν γίνει οι επισκευές των κτιρίων μέχρι τον Μάρτιο». Και επειδή βέβαια ο κ. Γεωργιάδης δεν θα είναι υφυπουργός τον Μάρτιο, καθώς μέχρι τότε θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, είπε κι αυτός να …. αφήσει έργο, με την επιστροφή των σπουδαστών στην Ακαδημία. Αδιαφορώντας για τους κινδύνους που κρύβει η βεβιασμένη επιστροφή, τη στιγμή μάλιστα που δεν εκτελέστηκε η παραμικρή εργασία για την αποκατάσταση της στατικότητας των κτιρίων.
Μετά το έγγραφο του υφυπουργού για επιστροφή στα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας, ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα που αρχίζει η εξεταστική περίοδος για τους σπουδαστές, οι εξετάσεις θα γίνουν στις αίθουσες της Ακαδημίας που χρησιμοποιούνταν πριν την προσωρινή μετακόμιση. Αύριο Παρασκευή μετακομίζει η Σχολή Σωστικών από το «Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» όπου λειτούργησε αυτούς τους μήνες. Ενώ αναφορικά με τη Σχολή Μηχανικών, θα μεταφερθούν τα 2/3 των εργαστηρίων της και το υπόλοιπο 1/3 θα παραμείνει στο ΕΠΑΛ Επανομής όπου φιλοξενείται σήμερα.

«Χαιρετίζει» την απόφαση Γεωργιάδη ο δήμος Θερμαϊκού
Την επιστροφή των σπουδαστών στα κτίρια της Ακαδημίας, έσπευσε να ανακοινώσει και ο δήμος Θερμαϊκού, χαιρετίζοντας την απόφαση Γεωργιάδη για την επαναλειτουργία της ΑΕΝ Μακεδονίας στον φυσικό της χώρο, αν και σωστά επισημαίνει ότι η επισκευή της ψευδοροφής του αμφιθεάτρου είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα τεράστια προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζουν πολλά από τα κτίριά της. Η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού έχει ως εξής:
«Τη  χρήση ορισμένων  κτιριακών εγκαταστάσεων  στην Ακαδημία Εμπορικού  Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας επιτρέπει το Υπουργείο  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ύστερα από  τις απαραίτητες  επισκευές που  έχουν γίνει από  τεχνικά συνεργεία.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό του  ο αρμόδιος Υφυπουργός, Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζει ότι  έχει αποκατασταθεί  η επισκευή ψευδοροφής του αμφιθεάτρου, που ήταν ήσσονος  σημασίας, ενώ δίνει  την άδεια να χρησιμοποιηθούν  και υπόλοιπες  εγκαταστάσεις (κτίριο λεβητοστασίου κλπ), οι οποίες δεν αναφέρονται  στο πρωτόκολλο επικινδύνου.
Παράλληλα, όμως, ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι  «Δεν θεωρούμε σκόπιμη  στην παρούσα φάση την χρήση του  κτιρίου διδασκαλίας  των Πλοιάρχων  έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την αποκατάσταση του κτιρίου».
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του  Υφυπουργού να δώσει  άμεσα λύση στο  θέμα που απασχολεί  εδώ και μήνες  τους σπουδαστές, τους γονείς, τους εργαζόμενους, αλλά και όλη την  τοπική κοινωνία. Αποδεικνύεται  περίτρανα, για άλλη μία φορά, ότι οι συντονισμένες ενέργειες  τοπικής αυτοδιοίκησης  και κράτους δίνουν αποτελεσματική λύση σε χρόνια προβλήματα, αρκεί να υπάρχει  επιμονή, διάθεση  και πραγματικό ενδιαφέρον αμφοτέρων των  εμπλεκομένων μερών», υπογράμμισε ο  Δήμαρχος, Ιωάννης  Αλεξανδρής», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.