Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσηκωμός κατά των ληστρικών μέτρων


Νεκρώνουν τα πάντα στη χώρα σήμερα  Παρασκευή και αύριο Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των νέων ληστρικών μέτρων, παράλληλα με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, που αποφάσισαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα ακολουθήσουν τους άλλους συναδέλφους τους με στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες.

Ετσι την Παρασκευή τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις  οκτώ το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας. Το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο. 
 Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.
"Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε", δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς. Για "αποφράδα ημέρα", έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι "εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία".
"Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές", είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: "Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.