Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Βελτιώνεται το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής


H βελτίωση του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, με την προσθήκη νέας πτέρυγας δίπλα στο υπάρχον σήμερα παραδοσιακό κτίριο, είναι ένα από τα τριάντα νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2015, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στη Θεσσαλονίκη.

Με την προσθήκη που θα κατασκευαστεί, θα μπορέσει επιτέλους να κατεδαφιστεί το άκρως επικίνδυνο παράρτημα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ιστορικού για την Επανομή 1ου δημοτικού σχολείου και εδώ και χρόνια στεγάζει τέσσερις σχολικές τάξεις. Το παράρτημα αυτό, όπως κατήγγειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, δεν φέρει άδεια της Πολεοδομίας και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των μαθητών. Καθώς, εκτός από τον κίνδυνο κατάρρευσης και με ένα μικρό σεισμό ακόμη, υπάρχει συνεχής ο κίνδυνος από πτώση σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών, υπάρχουν ρωγμές στο σύνολο της εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποιϊας, κι ακόμη αδυναμία θέρμανσης και μόνωσης.
Στη σύσκεψη, η οποία έγινε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, στελεχών του ΟΣΚ και δημάρχων, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα κατασκευαστεί στο δήμο Θέρμης και το Λύκειο της Μίκρας.
Η μείωση της διπλοβάρδιας και η ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών, που θα δώσουν «ανάσα» σε διάφορες περιοχές του νομού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης εδώ και δεκαετίες.
«Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη, ένα ενδιαφέρον που δεν πηγάζει μόνο από την εντοπιότητα, αλλά και από το γεγονός ότι είναι πρωταθλήτρια της διπλοβάρδιας σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η εξάλειψη της και σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα», δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος τονίζοντας πως θα ανεγερθούν 30 νέα σχολεία. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λύνουμε τα προβλήματα ένα-ένα χωρίς εξαγγελίες, οι οποίες γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, και ποτέ δεν λύνονται», πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος.
Μεγαλύτερες ανάγκες για νέες σχολικές αίθουσες καταγράφονται στη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά και Μενεμένης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.