Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ονόματα ακούγονται για ΔΕΥΑΘ, ΔΗΚΕΘ, ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Το ζητούμενο είναι αν εκτός από την αλλαγή ονομάτων
θα υπάρξει και αλλαγή πορείας στο δήμο Θερμαϊκού
Αλλάζουν όλα στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Θερμαϊκού, καθώς οι πληροφορίες που ακούγονται στους διαδρόμους του δημαρχείου, εμφανίζουν τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή έτοιμο να κάνει ριζικές αλλαγές όχι μόνο στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των επιχειρήσεων αυτών, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες.

Ήδη, μεταξύ των πρώτων θεμάτων που θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, είναι και η υποβολή της παραίτησης από τους προέδρους και αντιπροέδρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ) και της ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες Θερμαϊκού). Ενώ αμέσως μετά την υποβολή των παραιτήσεων, θα γίνει ψηφοφορία για την εκλογή των νέων προέδρων και αντιπροέδρων, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα παρουσιαστούν από τη διοίκηση του δήμου.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού στον οποίο απευθύνθηκε ο «Φάρος του Θερμαϊκού», αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας ότι τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που προαλείφονται για τις θέσεις αυτές, θα τα ανακοινώσει στην προσυνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας.
Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι τοποθετήσεις στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις, θα γίνουν σε συνάρτηση με τη δημιουργία της 6ης αντιδημαρχίας και αν στη θέση αυτή τοποθετηθεί, όπως εδώ και πολύ καιρό ακούγεται, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Γιάννης Τσακμάκας. Εάν ισχύσει αυτό, τότε θα υπάρξουν αλλεπάλληλες καραμπόλες που σίγουρα θα φέρουν στις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων νέα πρόσωπα δημοτικών συμβούλων. Κι αυτό γιατί εκτός του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, υπάρχει πρόβλημα άμεσης πλήρωσης της θέσης του προέδρου της ΔΗΚΕΘ η οποία παραμένει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα «νεκρή», μετά την τοποθέτηση του μέχρι τότε προέδρου της κ. Χρήστου Βογιατζή ως αντιδημάρχου Οικονομικών.
Το μόνο αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής, είναι εάν θα υπάρχει μετακίνηση του σημερινού προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Κώστα Τροκάνα σε άλλη θέση, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο άνεμος της αλλαγής θα πνεύσει και στη νευραλγικής σημασίας δημοτική αυτή επιχείρηση.
Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να αναλαμβάνουν θέσεις προέδρων ή αντιπροέδρων στις δημοτικές επιχειρήσεις είναι της μέχρι τώρα αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΘ, δημοτικής συμβούλου κ. Κικής Καζουλίδου, του αντιπροέδρου μέχρι σήμερα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτη Τροκάνα, του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Βογιατζή και των δημοτικών συμβούλων κ. Γιάννη Τσαπουρνά, Σοφίας Ζηφκοπούλου και Πάρι πεντούση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.