Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι λακκούβες, οι τρύπες και τα προβλήματα καθημερινότητας


Να μας συγχωρέσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, αλλά δεν μας ικανοποιεί καθόλου η απάντηση που έδωσε στο aftodioikisi.gr, σχολιάζοντας την επιστολή  ανώνυμου, σχετικά με τις λακκούβες που υπάρχουν σε πολλά σημεία των δρόμων του δήμου.

Και ναι μεν είναι απόλυτα σωστές οι επισημάνσεις του, ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου, δεν μπορούν να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη. Όπως επίσης μας βρίσκουν σύμφωνους τα όσα λέει για τις υποχρεώσεις των πολιτών οι οποίοι «πρέπει να πληρώνουν και όχι μόνο να ζητάνε». Όμως δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι ο δήμος Θερμαϊκού έχει μεγάλη έκταση και επομένως «είναι αδύνατο να γνωρίζουμε επακριβώς σε ποια σημεία υπάρχουν λακκούβες, τρύπες κτλ.»  Μα οι υπηρεσίες του δήμου, γιαυτό είναι. Για να εντοπίζουν τα προβλήματα και να τα επιλύουν αμέσως, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει και μεγάλο κόστος.
Εξάλλου, απ΄ότι έχουμε υπόψη μας, κάποιοι άλλοι δήμοι στο νομό μας, έχουν δημιουργήσει ακόμη και ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου απευθύνονται οι πολίτες, όταν εντοπίζουν λακκούβες και τρύπες στους δρόμους, για την άμεση επικάλυψή τους. Εξάλλου, η πίσσα και η άσφαλτος δεν κοστίζουν και πολύ. Επομένως, η αρμόδια για το οδικό δίκτυο του νομού Αντιδημαρχία, δεν είναι και τόσο δύσκολο να συγκεντρώνει πληροφορίες για δρόμους με λακκούβες, από τις οποίες κινδυνεύουν και τα αυτοκίνητα ή τα μηχανάκια να υποστούν ζημιά αλλά και οι ίδιοι οι δημότες με τραυματισμό.
Είναι γνωστή η μάχη που δίνει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα οι μισθοί στους δημοτικούς υπαλλήλους, η αγωνία της για την εξεύρεση πετρελαίου προκειμένου να κινηθούν τα σκουπιδιάρικα ή να ζεσταθούν τα παιδιά στα σχολεία. Όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είναι οι λακκούβες στους δρόμους, η καθαριότητα ή ο φωτισμός, είναι αυτά που δημιουργούν και τις εντυπώσεις στους πολίτες. Κι αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το προσέξει ιδιαίτερα η δημοτική αρχή.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του δημάρχου Θερμαϊκού στο aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:
«Kαταρχάς να ξεκινήσω την απάντησή μου τονίζοντας το εξής: Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει πολύ μεγάλη έκταση και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να γνωρίζουμε επακριβώς σε ποια σημεία υπάρχουν λακκούβες, τρύπες κτλ. Δεύτερον: Οι δημότες πρέπει να κατανοήσουν ότι εκτός από απαιτήσεις, έχουν και υποχρεώσεις. Από εδώ ξεκινάει η ουσία της όλης υπόθεσης. Οι οφειλές των δημοτών αυτή τη στιγμή προς το δήμο είναι τεράστιες. Να γίνει αντιληπτό επομένως ότι πρέπει να πληρώνουν και όχι μόνο να ζητάνε. Εγώ αυτή τη στιγμή δίνω προτεραιότητα στην έγκαιρη καταβολή μισθών των υπαλλήλων του δήμου και στην αποπληρωμή πετρελαίου για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα προκειμένου να πραγματοποιείται αποτελεσματικά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτά θεωρώ σημαντικά προβλήματα για το Δήμο Θερμαϊκού και γι’ αυτά αγωνίζομαι καθημερινά για την επίλυσή τους. Επίσης να επισημάνω ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα. Μακάρι να είχαμε χρήματα επομένως να δώσουμε λύση σε όλα τα προβλήματα καθημερινότητας του δημότη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.