Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

"Πονοκέφαλος" για τις ταφές και εκταφές στα Κοιμητήρια


Το σοβαρό πρόβλημα της ταφής και εκταφής στα δημοτικά κοιμητήρια που υπάρχουν στις διάφορες δημοτικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού, ήρθε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Γιάννης Μαυρομάτης. Για να υπάρξει όμως διαβεβαίωση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χρήστο Βογιατζή ότι γρήγορα θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, ενώ ελήφθη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο ότι στα 220 ευρώ που καταβάλλονται από τους συγγενείς των νεκρών θα συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα ταφής, εντούτοις υπάρχουν κάποιοι «εργολάβοι» στα κοιμητήρια που αξιώνουν 150 και 200 ευρώ επιπλέον για κάθε ενταφιασμό. Χρήματα μάλιστα που είναι «μαύρα», χωρίς αποδείξεις.
-«Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το «χαράτσι. Έχετε υποχρέωση να υπάρχει υπάλληλος του δήμου στα νεκροταφεία για τις ταφές και εκταφές. Δεν μπορεί άλλο να διακινούνται «μαύρα» λεφτά. Κόψτε τα με το μαχαίρι», είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μήλιος, προς επιβεβαίωση όλων αυτών, δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από έναν τέτοιο «εργολάβο» που έχει στήσει δικό του παραμάγαζο στα κοιμητήρια της Περαίας, τοποθετώντας μάλιστα και…ταμπέλα με το κινητό του τηλέφωνο. Ο οποίος ζητούσε και εξηγήσεις, γιατί ο δημοτικός σύμβουλος προτρέπει τους δημότες να μην καταβάλουν αυτό το χαράτσι. Όπως είπε ο κ. Μήλιος, αναγκάσθηκε και ο ίδιος να πληρώσει 300 ευρώ, θάβοντας τους γονείς του, και μάλιστα χωρίς να του δοθεί απόδειξη.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρήστος Βογιατζής, επισήμανε ότι το θέμα αυτό απασχόλησε πολύ σοβαρά τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, καθώς είναι συνεχής ο πονοκέφαλος για το πώς θα μπορέσουν να προσληφθούν εργάτες για τη δουλειά αυτή. Και μάλιστα ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει όλες τις προσλήψεις από τους Δήμους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Μία διέξοδος, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, θα ήταν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με κάποια εταιρία, με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική» που αναλαμβάνει αυτή την πρόσληψη εργατών για να απασχοληθούν στα νεκροταφεία. Σημείωσε δε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να παρουσιαστεί αυτή η προγραμματική σύμβαση.
«Καταλαβαίνουμε την αγωνία των συνδημοτών μας για το σοβαρό αυτό θέμα και προσπαθούμε να βρούμε την πιο κατάλληλη λύση για να μην παίζουμε με τον πόνο τους», είπε καταλήγοντας ο κ. Χ.Βογιατζής. Ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που μπορεί να σκεφθούν κάποιο άλλο τρόπο επίλυσης του προβλήματος «να έρθουν να μας τον πουν για να τον υιοθετήσουμε», όπως επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.