Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ληστές "χτύπησαν" το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας


Ληστές, χτύπησαν τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα  το Λύκειο της Νέας  Μηχανιώνας, κλέβοντας το μεγαλύτερο μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού που διέθετε και προκαλώντας ζημιά που ξεπερνάει τις 5.000 ευρώ.

Όπως είπε στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ο Λυκειάρχης κ. Γεώργιος Μπαλασάς, οι ληστές μπήκαν στο σχολείο από τη νότια είσοδο, και στη συνέχεια αφού ξήλωσαν με λοστάρι την πόρτα της εισόδου, εισήλθαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, από όπου αφαίρεσαν την μικροφωνική εγκατάσταση με την κονσόλα και τα ηχεία, μία τηλεόραση πλάσμα 40΄, έναν προτζέκτορα, μία μονάδα επεξεργαστή κ.α.
Στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν να μπουν και στα γραφεία των καθηγητών, όμως τότε χτύπησε ο συναγερμός, οπότε τράπηκαν σε φυγή.  Όταν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κατέφθασε ένα περιπολικό της αστυνομίας, οι ληστές είχαν πλέον εξαφανιστεί μαζί με τη λεία που αποκόμισαν.
Το σύστημα συναγερμού που υπάρχει στο σχετικά νεότευκτο Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας, από την έναρξη λειτουργίας του, καλύπτει μόνο τις αίθουσες και όχι όλο το κτίριο, γιαυτό και ο σύλλογος καθηγητών σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων βρισκόταν αυτό το διάστημα στη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων για την αντικλεπτική θωράκιση όλου του σχολικού κτιρίου, είχε συνταχθεί μάλιστα και η σχετική μελέτη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν.
Η κλοπή αυτή, προκάλεσε οργή αλλά και απόγνωση στους μαθητές και τους καθηγητές τους, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, καθώς στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη η αντικατάσταση του εξοπλισμού που αφαιρέθηκε. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι τόσο η τηλεόραση όσο και η μικροφωνική εγκατάσταση είχαν δωρηθεί στο Λύκειο από τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώνας.  

1 σχόλιο:

  1. Δυο χρονια φωναζω να ασφαλισουν τα σχολεια με ελλαχιστα χρηματα περιπου 130,00 ευρω για κεφαλαιο 50.000,00 ευρω αλλα εγω τα λεω και εγω τα ακουω!!!!
    Ποναμε τον τοπο και οτι λεμε το λεμε απο αγαπη καιενδιαφερον διοτι εχουμε υπηρετησει με πολυ δυσκολες συνθηκες την παιδεια και δεν υπαρχει απο μερους μου μικροπολιτικη διαθεση οπως αφηνετε να νοηθει στο κοσμο. Ευχομαι μετα και το τελευταιο κτυπημα να φροντησετε να ασφαλιστουν ολες οι σχολικες μοναδες δια μεσου των σχολικων επιτροπων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.