Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μειώθηκε στο μισό η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων


Στο μισό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, περίπου 8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται ότι το σκέφτεται.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 79% έχει περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής, ενώ το 94% των νοικοκυριών έχει σταματήσει τις εξόδους αναψυχής σε εστιατόρια.
Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι τα μισά νοικοκυριά παραδέχονται ότι θα αγόραζαν χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθούν. Ταυτόχρονα, τα άλλα μισά, φαίνεται ότι το σκέφτονται, σύμφωνα με ποιοτικά στοιχεία. 
«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.