Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δημοτική παράταξη συγκροτούν αποσκιρτήσαντες


Τη δημιουργία παράταξης από αποσκιρτήσαντες δημοτικούς συμβούλους, προανήγγειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ζαβέρκος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Ακτιβιστή. Ανακοινώνοντας ότι μέσα στο Μάρτιο θα γίνει η επίσημη εξαγγελία της νέας παράταξης και θα δοθεί στη δημοσιότητα το «μανιφέστο» της.

Οι δημιουργοί της νέας παράταξης, σύμφωνα με τα ονόματα που αναφέρθηκαν (Στεφανίδης, Ζαβέρκος αλλά και ο πρώην δήμαρχος Επανομής Γιάννης Γραμμένος, που στις εκλογές του 2006, αν και ήταν δήμαρχος, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ούτε καν δημοτικός σύμβουλος), προέρχονται όλοι από τον δεξιό χώρο. Και παρά το γεγονός ότι  ο κ. Ζαβέρκος δήλωσε πως είναι ο μόνος στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού που εκλέγεται επί 16 χρόνια συνεχώς στη νομαρχιακή επιτροπή της Ν.Δ., εντούτοις παρατήρησε ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «όποιος κατέβει με κομματική ταμπέλα δεν θα έχει καμία τύχη».
Ο κ. Ζαβέρκος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, κατηγορώντας την για μαύρη εργασία αλλά και για τις απευθείας αναθέσεις έργων. Ανέφερε μάλιστα ότι σε μία περίπτωση που του καταγγέλθηκε, στην περιοχή του Ποταμού δόθηκαν για αναθέσεις τεσσάρων τοπογραφικών μελετών  34.000 ευρώ, ενώ τοπογράφος μηχανικός του δήλωσε ότι τις μελέτες αυτές θα μπορούσε να τις αναλάβει ο ίδιος με 3.500 ευρώ.
Τα βέλη του όμως στράφηκαν και κατά του  επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών» κ. Νίκο Παράσχου, με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και για τον οποίο είπε ότι ενώ στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου στάθηκε καλά «στον δεύτερο χρόνο έκανε αρραβώνα με τον κ. Αλεξανδρή». Και όπως φάνηκε, η διένεξη μαζί του ξεκίνησε μετά την απόφαση του κ. Παράσχου να μην τον ψηφίσει για τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. «Έθεσα υποψηφιότητα για να τον ξεγυμνώσω», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.