Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ένταξη στα ΕΣΠΑ για νέο κτίριο του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας


Το καλό νέο, της ένταξης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, κατασκευής κτιρίου για τις ανάγκες του 5ου δημοτικού σχολείου Περαίας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή του δήμου που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη από το δημοτικό ραδιοσταθμό FM-100,6

Το ευτύχημα ήταν ότι υπήρχε έτοιμη μελέτη γιαυτό το σχολικό κτίριο και μόλις δόθηκε η δυνατότητα, έγινε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, μετά την προ ημερών συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θερμαϊκού με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλοκαι τον Γενικό Διευθυντή Έργων του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) κ. Λεωνίδα Θεοτοκάτο.
Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής: «Αποφασίσαμε να εντάξουμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, γιατί το σχολείο αυτό ενοικιάζεται, και επειδή είναι στην Άνω Περαία, υπάρχει δυσκολία μετακίνησης των μαθητών από το κάτω τμήμα του οικισμού προς το επάνω. Και επειδή η απόσταση είναι μικρή, δεν δικαιολογείται και η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορεία, όπως τα δικαιολογούσε παλαιότερα η Νομαρχία και τώρα η Περιφέρεια». Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου, θα απαλλαγούν από την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα και οι γονείς, αλλά και οι μικροί μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.