Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πιέστε άφοβα νερό, προτρέπει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ


Να πίνουν άφοβα οι δημότες του δήμου Θερμαϊκού το νερό, καθώς η ποιότητα του ύδατος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα είναι πολύ καλή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) κ. Κώστας Τροκάνας σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στο Τσουνάμι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, είπε ακόμη ότι σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, φέτος, χάρη στις προσπάθειες που έγιναν, θα υπάρχει επάρκεια νερού στην Περαία. Για να προσθέσει ότι αν δεν υπήρχε η γραφειοκρατία του Δημοσίου, θα είχαν τελειώσει κάποιες νέες γεωτρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και με τις οποίες θα εξασφαλιστεί πλήρως η επάρκεια στην ύδρευση. «Στα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν έχουμε πρόβλημα, η επάρκεια υπάρχει. Αυτό που κάναμε το φετινό χειμώνα είναι να καθαρίσουμε όλες τις δεξαμενές του δήμου. Έμεινε μόνο μία, στη Μηχανιώνα, την οποία πιστεύω μέσα στην εβδομάδα ή μέχρι τέλους του μήνα θα την τελειώσουμε κι αυτή».
Αναφορικά με την ύπαρξη αμιαντοσωλήνων στα δίκτυα ύδρευσης της Περαίας, των Ν.Επιβατών και της Αγ.Τριάδας, ο κ. Τροκάνας ανέφερε ότι οι τρεις αυτές περιοχές θα ενταχθούν γρήγορα σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, καθώς γίνεται τώρα επικαιροποίηση των μελετών που ήδη υπήρχαν. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι μέχρι τον Απρίλιο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο. 

1 σχόλιο:

  1. Δεν χωραει στα σχεδια σας και η Μηχανιωνα? Εξι χρονια πληρωνει το 80% . Ποτε επιτελους θα αλλαξουν και εδω οι σωληνες. Περιμενουμε μια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.