Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Νέα δημοτική κίνηση ετοιμάζει ο Θανάσης Μπαλασάς;


Νέα  δημοτική κίνηση από πρόσωπα που έχουν εμπειρία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ετοιμάζει  για το δήμο Θερμαϊκού ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ.Θανάσης Μπαλασάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «Δημότης» που εκδίδει ο κ. Τατιανός Μάγγος.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα:
«Ο Θανάσης Μπαλασάς ένας σημαντικός τοπικός παράγοντας της Επανομής, τάραξε τα νερά με την παραίτησή του (τον Δεκέμβριο του 2012) από την δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», δηλώνοντας ότι εξέλιπαν οι λόγοι που αρχικά είχαν οδηγήσει στη συνεργασία του με τον παραπάνω συνδυασμό.
Ο κ. Μπαλασάς φλέρταρε με την κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του 2012. Η  μεγάλη διαδρομή του στο συνδικαλισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση τον οδήγησαν, κατά το παρελθόν, στη δημιουργία της  δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Ανάπτυξη», με την οποία διεκδίκησε τη δημαρχία της Επανομής στις εκλογές του 2006. Η παράταξη αυτή στις δημοτικές εκλογές του 2010 βρέθηκε να συνεργάζεται με τον συνδυασμό «Θερμαϊκός Νέα Πορεία».
Ο κ. Μπαλασάς προτιμά να ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση, όπως και ο ίδιος αναφέρει. Καταθέτοντας προτάσεις. Πρόσφατα ζήτησε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Αλληλεγγύης με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας, που θα χρηματοδοτείται με το 30% των εσόδων του αιγιαλού.
Η πρότασή του έμεινε αναπάντητη…
Η ανεξαρτητοποίησή του δεν ξάφνιασε όσους γνωρίζουν από κοντά τα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού. Είχαμε γράψει κι άλλη φορά ότι ήταν αποστασιοποιημένος από την παράταξη του κ. Μαυρομάτη.
Κατά τη δήλωσή του  απογοητεύθηκε από τη στείρα και μη δημιουργική αντιπολίτευση που εφαρμόζεται, μιλώντας  για πρακτικές που παραπέμπουν πολλά χρόνια πίσω και καταγγέλοντας προώθηση προσωπικών πρακτικών με βάση προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα.
Θεωρεί ότι ο ένας επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο για την οικονομική κατάρρευση του δήμου Θερμαϊκού, με στόχο την πολιτική τους επιβίωση, μια νοοτροπία που δείχνει ότι κανείς δεν διδάχτηκε τίποτα από το παρελθόν και ότι αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό για το μέλλον.
Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα, θεωρεί την υπεξαίρεση των χρημάτων του ταμείου του πρώην δήμου Μηχανιώνας, υπόθεση για την οποία δεν έχει αναληφθεί ούτε η πολιτική ευθύνη. Ο κ. Μπαλασάς θεωρεί ότι το θέμα αυτό αποτελεί στίγμα που θα βαρύνει τον κ. Μαυρομάτη σ” όλη την πολιτική του πορεία, κάτι που δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια.
Από την ημέρα της ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Μπαλασάς έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δείχνει να έχει ερείσματα στους όμορους πρώην δήμους που σήμερα αποτελούν το Δήμο Θερμαϊκού. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος, δείχνει να συσπειρώνεται μια ομάδα ανθρώπων γύρω από τον κ. Μπαλασά.
Ο κ. Μπαλασάς πιστεύει πως στις επόμενες δημοτικές εκλογές αποτελεί  αδήρητη ανάγκη η δημιουργία νέας  δημοτικής κίνησης – μπρος σε μια αναποτελεσματική διοίκηση που παραπαίει χωρίς όραμα – από πρόσωπα που έχουν εμπειρία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα συγκεράσουν το παλιό με το νέο και θα ενώσουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, σε ένα καινούριο δυναμικό σχήμα που θα μπορέσει να βάλει μπροστά τις μηχανές του δήμου Θερμαϊκού και να επιλύσει τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας", καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημότης".

3 σχόλια:

  1. Οταν το 2010 συνεργαστηκες με τον υποτιθεμενο κλεφτη δεν υπηρχε θεμα με την συνειδηση σου κ. Μπαλασα, τωρα που αθωωθηκε πανηγυρικα και στο ποινικο και στο αστικο, βλεπουμε για τον Μαυρομματη.
    Τελικα, Θαναση, μαλλον σου χαλασε την αρχικη σου σκεψη που ηταν η αρχηγεια της παραταξης, αυτες οι αποφασεις και ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.
    Σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στη νεα σου κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν το 2010 συνεργαστηκες με τον υποτιθεμενο κλεφτη δεν υπηρχε θεμα με την συνειδηση σου κ. Μπαλασα, τωρα που αθωωθηκε πανηγυρικα και στο ποινικο και στο αστικο, βλεπουμε στιγματα για τον κ. Μαυρομματη.
    Τελικα, Θαναση,αυτες οι αποφασεις μαλλον σου χαλασαν την αρχικη σου σκεψη που ηταν η αρχηγεια της παραταξης, και ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.
    Σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στη νεα σου κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετεροχρονισμένα, κατάφερε και "είδε" ο κος Μπαλασάς.
    Μήπως χρειάζεται κανέναν σύμβουλο "οφθαλμίατρο" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.