Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επεισοδιακή η συνεδρίαση για την τροποποίηση στο "Σάντα"

Η περιοχή όπου θα τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο
Επεισοδιακή, ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Πέμπτης, όταν εισήχθη για έγκριση απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την τροποποίηση και τοπική επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του ξενοδοχείου «Σάντα», στα όρια Αγίας Τριάδας-Νέων Επιβατών.

Από την τροποποίηση, όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της διοίκησης του δήμου, προκύπτει πλεόνασμα κοινοχρήστων χώρων 181 τ.μ., εξυπηρετείται η τοπική κυκλοφορία της περιοχής, εξασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων (με διαπλάτυνση πρώην ιδιωτικού δρόμου) και δημιουργούνται χώροι στάθμευσης 300 τ.μ., ενώ παράλληλα ενισχύεται η λειτουργικότητα του σχεδίου, προστατεύεται και αναδεικνύεται το παραλιακό μέτωπο με ένταξη στο σχεδιασμό των εναπομεινάντων τμημάτων ιδιωτικών εκτάσεων και επιλύεται το πολεοδομικό, ιδιοκτησιακό και νομικό ζήτημα του τμήματος του υφιστάμενου παραλιακού δρόμου, που καταλαμβάνει μέρος των εκτός σχεδίου τμημάτων των εμπλεκομένων ιδιοκτησιών.
Η συζήτηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης και δύο μηχανικών του δήμου ότι δεν πρόκειται να θιγούν ούτε κατ΄ελάχιστο τα συμφέροντα του δήμου Θερμαϊκού, αλλά απεναντίας θα έχει οφέλη, διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, με σοβαρές καταγγελίες και υπαινιγμούς για συνδιαλλαγή και «τραπεζώματα» από τον ομογενή επιχειρηματία στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο. Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη, όταν κάποια στιγμή ο πρόεδρος του τοπικού της Αγίας Τριάδας κ. Τάσος Ζευκόπουλος δήλωσε πως «εγώ θα ψηφίσω «Ναι» γιατί έφαγα στο σπίτι αυτού του ανθρώπου, αλλά εσείς ντρέπεστε να πείτε για τα συμφέροντα που έχετε μαζί του»!
Το θέμα δίχασε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς υπήρξαν σύμβουλοι τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την μειοψηφία, που ψήφισαν αντίθετα από τη θέση των επικεφαλής των παρατάξεων. Ενώ η συνεδρίαση σημαδεύτηκε και με ένα σοβαρό, όπως αρχικά εμφανίστηκε, επεισόδιο, όταν η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε ότι ύστερα από την αρνητική επί του θέματος τοποθέτηση της, δέχθηκε προσβλητική συμπεριφορά από κάποιο άτομο στο διάδρομο. Όμως αργότερα δόθηκαν εξηγήσεις και το άτομο αυτό ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι παρεξηγήθηκε η στάση του.
Κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους, όπως η καταγόμενη από την Αγία Τριάδα κ.Παρθένα Παπαδοπούλου μίλησαν εγκωμιαστικά για τον επιχειρηματία του «Σάντα» λέγοντας ότι ο κ. Σαββίδης ήταν ο μόνος μέχρι τώρα που έφερε τα χρήματά του για να επενδύσει στο δήμο Θερμαϊκού, προσφέροντας δουλειά σε 45 οικογένειες.
Αντίθετα, έντονοι διατυπώθηκαν οι φόβοι ότι με την τροποποίηση αυτή, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για το παραλιακό μέτωπο Νέων Επιβατών-Αγίας Τριάδας. Ενώ δεν έγινε δεκτή η πρόταση που διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης για τη σύνταξη μελέτης ανάπλασης σε οκτώ τουλάχιστον οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής, προκειμένου να μην κλείσει το παραλιακό μέτωπο.
Ανάλογη ήταν η στάση του επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά Μαζί» κ. Απόστολου Οικονομίδη ο οποίος παρατήρησε ότι ενώ λέει «Ναι» στην επένδυση, εντούτοις ψηφίζει λευκό, θεωρώντας ότι η τροποποίηση μειώνει τις πιθανότητες υλοποίησης του οράματος για ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο από την Περαία μέχρι την Αγία Τριάδα.
Στη συνεδρίαση, υπήρξε παρέμβαση του εκπροσώπου της «Ανεξάρτητης  Πρωτοβουλίας  Πολιτών Θερμαϊκού» κ. Χρήστου Ιβάνοβιτς που δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για τη στάση του δημοτικού συμβουλίου και διάβασε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ότι με την τροποποίηση αυτή «μπαίνει ταφόπλακα στην διάνοιξη του παραλιακού δρόμου που θα ενώνει την Περαία με την Αγία Τριάδα μετατρέποντας τον παραλιακό σε πεζόδρομο και  μεταμορφώνει το δημοτικό συμβούλιο σε εξυπηρετητή ιδιωτικών  συμφερόντων». Ενώ και ο κ. Γιώργος Καριώτης που πήρε το λόγο, ανέφερε ότι υπάρχουν υπογραφές από 150 οικογένειες των Νέων Επιβατών οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη τροποποίηση.
Τελικά, η τροποποίηση ψηφίστηκε με 20 ψήφους υπέρ και 12 κατά.

1 σχόλιο:

  1. η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» πλησιάστηκε από τον΄ίδιο τον κ. Σαββίδη, ο οποίος της ζήτησε τον λόγο γιατί έχει αρνητική στάση στο θέμα .... η συγνώμη ήταν μάλλον για διπλωματικούς λόγους .... αν πραγματικά πονάει και αγαπάει τόσο τον τόπο και είναι σωστός επιχειρηματίας δεν θα έπρεπε να ζητάει τροποποίηση που να στενεύει το μελλοντικό πέρασμα μπροστά από το ξενοδοχείο .... στο κάτω κάτω όταν αγόραζε την έκταση γνώριζε ... ή μήπως πήρε γουρούνι στο σακί ;;;
    όσο για την στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων .... ας αποφασίσουν οι πολίτες αν είναι προς το κοινό συμφέρον ή υπάρχει άλλο σενάριο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.