Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Συνάντηση της ΡΕΚΚ με μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων

«Η αρμονική σχέση με τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα,  είναι δείκτης πολιτισμού. Ο νόμος έχει αναθέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει αυτό το δείκτη ψηλά. Οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιούνται και να επαγρυπνούν…»

Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς και τα  μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα αυτό Κική Μαυρίδου, Ντόρα Μουρατίδου και Αλεξάνδρα Εξαρχοπούλου).
Στη συνάντηση από την πλευρά της ΡΕΚΚ ήταν παρόντες οι Μανόλης Λαμτζίδης (επικεφαλής), Σταύρακας (Σταύρος) Μαβίδης (δημοτικός σύμβουλος), Οδυσέας Αθανασιάδης (μέλος του Σ.Σ.) και Ελένη Πεσιρίδου .
Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα όπως η αποτελεσματικότητα του ΣΥΠΠΑΖΑΘ στα ζητήματα στείρωσης, περίθαλψης και περιποίησης των αδέσποτων ζώων, η άνιση σχέση των σταθερών και μεγάλων οικονομικών  πόρων που διασφαλίζει με σταθερή ροή  σε σχέση με την πενιχρή δράση του, που οδήγησε γειτονικούς Δήμους στο παρελθόν σε αποχώρηση, η σύσταση στα όρια του Δήμου της πενταμελούς επιτροπής του άρθρ. 9 παρ. 12 του ν. 4039/2012, η ανάγκη τοποθέτησης «ταϊστρών» και «ποτιστρών» για τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα, για τις «φόλες» που ρίχνουν ασυνείδητοι για σκύλους και γάτες, και την ανάγκη παρέμβασης της δημοτικής αρχής,  για την τύχη των αδέσποτων σκυλιών, που   απομακρύνθηκαν από το «παράνομο κυνοκομείο» στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, από τα οποία πολλά  από αυτά οδηγήθηκαν σε άλλο «παράνομο κυνοκομείο» σε γειτονικό Δήμο,όπου είναι άγνωστο αν εξασφαλίζονται συνθήκες «ευζωϊας» γι΄αυτά, και, τέλος, η ανάγκη να συμβάλει η δημοτική αρχή στη συνειδητοποίηση ότι οι κάτοχοι των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πρέπει να φροντίζουν να εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή από τη διέλευση των ζώων μέσα από τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους
Τέλος, τονίστηκε ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι αστυνομικές αρχές σε ζητήματα καταγγελίας πολιτών για κακοποίηση ζώων.
Τέλος, τα δύο μέρη συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντησή τους και την ανταλλαγή απόψεων στο μέλλον.

                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.