Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Παράσταση με «Ειρήνη» του Αριστοφάνη για τους πρόσφυγες

Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθησουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 19:30, από την εταιρία θεάτρου TheatrAction.

Η ΧΑΝΘ στο πλαίσιο της δράσης της για τους πρόσφυγες «React For Life» δίνει την ευκαιρία στους διαμένοντες στο Κέντρο στα Διαβατά, μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον Αριστοφάνη, τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα κωμικογράφο, μέσα από ένα σπουδαίο και πάντα επίκαιρο έργο, την «ΕΙΡΗΝΗ».
Ο Αριστοφάνης στο έργο του δε στέκεται στα δεινά και τις καταστροφές του πολέμου αλλά προβάλει τη λαχτάρα του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή και αναδεικνύει το μεγαλείο που μπορεί να προσφέρει μια ευτυχισμένη καθημερινή στιγμή αλλά και την αξία του οράματος για ένα δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Ο Αριστοφάνης καταφέρνει με όπλο του τη σάτιρα, βασικό συστατικό της κωμωδίας, να μιλήσει για τα πιο σοβαρά θέματα όπως την τιμωρία, τον πόλεμο, τις συμμαχίες και την πολεμοκαπηλεία, προσφέροντας όμως στο θεατή γέλιο, ευφορία, αισιοδοξία και ελπίδα.

Το έργο σε διασκευή και σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου, είναι μία συμπαραγωγή της Χ.Α.Ν.Θ. και της εταιρίας θεάτρου TheatrAction. Η σκηνοθετική γραμμή που ακολουθεί η κα Σαρόγλου με στοιχεία σωματικού θεάτρου, μουσικής, κούκλας, μάσκας καθώς και μια περίληψη του έργου που θα μεταφραστεί στα αραβικά δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά στη ελληνική αρχαία δραματουργία και στον ελληνικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.