Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η «Συμπολιτεία» λέει όχι στη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων του Θερμαϊκού

Με τη συγχώνευση καταργούνται τα Α.Τ. Επανομής (φωτό) και Μηχανιώνας 
Την έντονη ανησυχία της για την ενδεχόμενη συγχώνευση των τριών σήμερα αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Θερμαϊκού σε ένα, με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των Α.Τ. Επανομής και Μηχανιώνας, διατυπώνει με ανακοίνωση η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επισημαίνοντας τα προβλήματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών που μπορεί να προκύψουν και καλώντας τη δημοτική αρχή να αντιδράσει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχει ως εξής
Με ιδιαίτερη ανησυχία οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού πληροφορούνται από δημοσιεύματα του τύπου, ότι με βάση νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα τρία σήμερα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας (Νέων Επιβατών, Επανομής και Νέας Μηχανιώνας) συγχωνεύονται σε ένα, με έδρα τους Νέους Επιβάτες.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιδράσει άμεσα για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης, καθώς εάν αυτή εφαρμοστεί τελικά, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σωστής αστυνόμευσης του δήμου Θερμαϊκού, λόγω της μεγάλης του έκτασης ( 131,36 τ.χλμ.), αλλά και του γεγονότος ότι το μισό σχεδόν χρόνο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται.
Όπως είχε την ευκαιρία να τονίσει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος που είχε γίνει στη συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου 2015, η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων του Θερμαϊκού σε ένα, θα πλήξει ιδιαίτερα την παρεχόμενη ασφάλεια και προστασία των πολιτών, χωρίς να αποφέρει σοβαρά οικονομικά οφέλη στο κράτος. Δεδομένου ότι και τα τρία ακίνητα, στα οποία στεγάζονται τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, είναι δημοτικά κτήρια που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν στην Αστυνομία από τον Δήμο Θερμαϊκού, οποίος δεν εισπράττει ενοίκια για τη χρήση τους.
Επίσημη θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» είναι πως η συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής σε ένα, θα μειώσει και άλλο την υποβαθμισμένη ήδη παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού. Το έλλειμμα που θα προκύψει από την κατάργηση των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Μηχανιώνας, δεν θα μπορέσει να καλυφθεί από την μελετώμενη ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, ενώ φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε και το αίτημα των φορέων της περιοχής για τη δημιουργία Τμήματος Τάξης.
«Σε μία εποχή όπου υπάρχουν σχεδόν καθημερινά φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων, ακόμη και με εισβολές στα δημοτικά κτήρια και στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ οι παραβατικές συμπεριφορές βρίσκονται σε όξυνση, είναι ανεπίτρεπτο να εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης αστυνομικών τμημάτων και άρα, μείωσης της παρεχόμενης προστασίας στους συνδημότες μας», είχε τονίσει σ’ εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Η δημοτική μας παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ενδεχομένως δεν θα ήταν αντίθετη σε μία αναδιοργάνωση της παρεχόμενης αστυνομικής προστασίας προς τους πολίτες, όμως υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν περισσότεροι αστυνομικοί ώστε να καλύπτουν όλο το Δήμο αλλά κυρίως, θα χορηγούνταν η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με περισσότερα περιπολικά αστυνομικά οχήματα, ασυρμάτους, συστήματα ελέγχου και προστασίας, συστήματα φυσικής ασφάλειας, εξοπλισμό τροχαίας, πληροφορικά συστήματα όπως το C4I, που είναι σύγχρονο τεχνολογικό μέσο επικοινωνιών, πληροφορικής και φυσικής Ασφάλειας και το οποίο, με πλήρως εξασφαλισμένη διαλειτουργικότητα παρέχει πληροφόρηση (εικόνα, ήχο, δεδομένα) στους εξουσιοδοτημένους Διοικητές Ασφαλείας , κ.α.

                                                            Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

                                                            Περαία, 23 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.