Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αλαλούμ με τους αντιδημάρχους στη διοίκηση Μαυρομάτη

Παραιτήσεις, αντικαταστάσεις, νέες αρμοδιότητες και ορισμός... εποπτών!
Και ξαφνικά, εν μέσω θέρους και διακοπών, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, προχωρά στο ανακάτεμα της τράπουλας στη δημοτική του ομάδα. Και για να αμβλύνει τις έντονες διαφορές, τις αντιπαραθέσεις και τα … «μαχαιρώματα» που υπάρχουν στην παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», αντικαθιστά με σημερινή του απόφαση τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για την Επανομή, Νίκο Γιάκη, δίνει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του στον έτερο αντιδήμαρχο καθαριότητας Φώτη Τζάκη και τοποθετεί νέο αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την Επανομή τον κ. Μάκη Μπίρο.

Όλα αυτά με σημερινή (9 Αυγούστου 2016) απόφαση του κ.Μαυρομάτη που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» με την υπογραφή του καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Θερμαϊκού, ο κ. Μαυρομάτης «κάνει δεκτή την υπ’ αριθ. Πρωτ. 15.400/5-8-2016 αίτηση παραίτησης του κ. Νικολάου Γιάκη, από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής και τον απαλλάσσει από την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδημάρχου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 161/2014 Απόφασης Δημάρχου».
Για να χρυσώσει όμως το χάπι από την απομάκρυνση του κ.Γιάκη και τις όποιες αντιδράσεις του, ο κ.Μαυρομάτης είχε φροντίσει να εκδοθεί με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2016, δηλαδή είκοσι ημέρες πριν την υποτιθέμενη υποβολή παραίτησης, απόφαση του ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτα Φραγκισκάκη, με την οποία ο αποπεμφθείς αντιδήμαρχος, ορίζεται ως… «επόπτης των συνεργείων ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ», με μηνιαία αποζημίωση 1.400 ευρώ μεικτά.
Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα, είχαν ανατεθεί στον κ.Νίκο Γιάκη όλες οι αρμοδιότητες σχετικά με την καθαριότητα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Θερμαϊκού, μετά την παραίτηση από το αξίωμα του αντιδημάρχου του κ. Νίκου Τσουρού, λόγω των παρεμβάσεων στο έργο του.
Επίσης, πριν μερικές ημέρες, αναγκάστηκε να υποβάλει παραίτηση από τη θέση του και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θερμαϊκού κ.Θεοδόσης Χατζηϊωαννίδης.
Κατά τα άλλα, κι ενώ υπάρχει αυτή η εικόνα αποσύνθεσης και διάλυσης στη δημοτική αρχή, ο κ. Μαυρομάτης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, διακατεχόμενος από ευσεβείς πόθους και βλέποντας όνειρα θερινής νυχτός, «ανακάλυψε» … έλλειψη συνοχής στη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επειδή μία προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, υπογράφονταν μόνο από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης.  

Περισσότερα για την απομάκρυνση του δραστήριου και εργατικού αντιδημάρχου Νίκου Γιάκη και την τοποθέτησή του «από δήμαρχος κλητήρας» στη θέση του… επόπτη ύδρευσης, σε νεώτερη ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.