Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Πρόστιμο 85.000 ευρώ για επιπλέον χρήση αιγιαλού

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το πρόστιμο των 85.000 που είχε επιβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Χανιών Κρήτης σε επιχειρηματία, διότι σε τουριστική παραλία έκανε παράνομη επιπλέον χρήση αιγιαλού, δηλαδή πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε, προκειμένου να βάλει επιπλέον ξαπλώστρες, ομπρέλες, κ.λπ.

Το υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε αιγιαλό σε τουριστική περιοχή των Χανιών και ο Δήμος με τη σειρά του ενοικίασε τον χώρο σε επιχειρηματία, ενώ η περιοχή που παραχωρήθηκε έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο επιχειρηματίας έκανε κατάληψη επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια, την οποία είχε λάβει από το Δήμο, και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και μια καντίνα 120 τ.μ.
Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από επιτόπιο αυτοψία θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που του είχε παραχωρηθεί (ενοικιάσει).
Το Δημόσιο του επέβαλε πρόστιμο 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.
Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης.
Η μίσθωση του αιγιαλού ήταν για μία θερινή περίοδο.
Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία, αναγκάζοντας έτσι να καταβάλει το ποσό των 85.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.