Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Στατιστικά στοιχεία των προσλήψεων στο δήμο Θερμαϊκού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν τα στοιχεία μοριοδότησης των 124 ατόμων που προσλαμβάνονται στο Δήμο Θερμαϊκού με το πιλοτικό πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 17 δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε ο φίλος Γιώργος Δασκάλου, για τις 124 θέσεις που προβλέπονταν από το πρόγραμμα, υπέβαλαν αίτηση 1.173 συνολικά άνεργοι, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούσαν 9,45 άνεργοι για κάθε μια θέση.
Από αυτούς που προσλαμβάνονται: Οι 801 άνεργοι είναι κάτοικοι Θερμαϊκού και άλλοι 372 άνεργοι κάτοικοι άλλων Δήμων.
Συγκεκριμένα είχαν υποβληθεί:
-412 αιτήσεις για 32 θέσεις καθαριότητας, δηλαδή 12,8 υποψήφιοι για μια θέση
-285 αιτήσεις για 8 θέσεις ΔΕ Διοικητικού, δηλαδή 35,6 υποψήφιοι για μια θέση
Υπάρχει ειδικότητα που πέρασαν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι και αυτή είναι των Τεχνιτών κατασκευών στέγης. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη ειδικότητα την είχε μόνο  ο δήμος Θερμαϊκού !!!
Επίσης, είναι αξιομνημόνευτο ότι σε έναν Δήμο, όπως ο Θερμαϊκός, που δεν διαθέτει έστω κάποιο αλσύλλιο, προσλαμβάνονται τρεις (3) δασολόγοι! Ο πρώτος με 95 μόρια, ο δεύτερος με 118 και ο τρίτος με 119 μόρια.
Στις παραδοξότητες αυτού του προγράμματος, πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι το κριτήριο της εντοπιότητας, που θα έπρεπε να κυριαρχεί σε δήμους με υψηλό ποσοστό ανέργων, όπως ο Θερμαϊκός, πριμοδοτείται με πολύ λίγα μόρια. Σε δύο περιπτώσεις για την ίδια θέση, δύο υποψήφιοι έχουν τα ίδια μόρια ο ένας έχει 5 μήνες ανεργίας και είναι κάτοικος άλλου δήμου και ο άλλος μόλις έκανε εγγραφή στις καταστάσεις ανέργων είναι όμως κάτοικος Θερμαϊκού. Βάσει της προκήρυξης, το πρώτο που λαμβανεται υπ οψιν είναι η ανεργια και έτσι ο κατοικος του Θερμαϊκού έμεινε απ έξω. Ετσι παει περίπατο ο πυρήνας του προγραμματος που ειναι η πρόσληψη ανεργων των Δημων με την μεγαλύτερη ανεργία.

Και κάτι ακόμη χαρακτηριστικό: Για τη μία και μοναδική θέση του εργάτη Γενικών Καθηκόντων, ο ένας και  μοναδικός υποψήφιος εμφανίζεται ως «επιλαχών» που σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.