Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Συγκλόνισε με την υπερπροσπάθεια του ο Σπ.Γιαννιώτης, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και χάνοντας το χρυσό στο φώτο φίνις

Συγκλόνισε το πανελλήνιο και όλη την ανθρωπότητα με την υπερπροσπάθεια του ο αθλητής μας Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Καθώς, αν και ήταν 23ος τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στο τέλος ξεπερνώντας τον εαυτό του κατόρθωσε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας «παρά τρίχα» κυριολεκτικά το χρυσό.

Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ. Ο Έλληνας υπεραθλητής στα 36 του χρόνια έδωσε τεράστια μάχη και κέρδισε μία θέση στο βάθρο στα 10.000 ανοιχτής θαλάσσης. Ο Γιαννιώτης βρέθηκε μέχρι και στην 23η θέση, αλλά κατάφερε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο, μετά από 5 Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ωστόσο ο Ελληνας αθλητής ήταν άτυχος, αφού έχασε το χρυσό μετάλλιο για δέκατα του δευτερολέπτου. Ενδεικτικό είναι πως ο Γιαννιώτης και ο Βέερτμαν είχαν τον ίδιο χρόνο, όπως προκύπτει και από την επίσημη ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.