Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σ. Φάμελλος: "Δωρεάν πάνινες σακούλες αντί των πλαστικών"


Ούτε ένα ευρώ δεν μένει στο κρατικό ταμείο από το μέτρο για τις σακούλες μίας χρήσης, θα επιστραφούν με πάνινες σακούλες, σακούλες πολλαπλών χρήσεων από τον Οργανισμό Ανακύκλωσης σε όλους τους πολίτες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

«Όταν συνδέεται παραγωγή προϊόντων μίας χρήσης με την λάθος καταναλωτική και οικολογική συμπεριφορά, τότε δυστυχώς τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ αρνητικά. Γι αυτό έχουμε ξεκινήσει την εκστρατεία για την κυκλική οικονομία, που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Σήμερα στην Ελλάδα», όπως ανέφερε, «είναι μειονέκτημα ότι το 83% των υλικών που εισέρχονται στην κατανάλωση καταλήγουν σε ταφή. Μπορούσαν να γυρίσουν στην οικονομία, να δημιουργήσουν νέους πόρους και προστασία του περιβάλλοντος».

Ήδη, σε πρωτοβουλίες όπως αυτή για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικής σακούλας, τα αποτελέσματα «υπερβαίνουν το 70% και είμαστε ακόμη στην αρχή. Ετοιμάζουμε από τον Οργανισμό Ανακύκλωσης να δώσουμε σακούλες πολλαπλών χρήσεων, ως αντάλλαγμα του "τέλους" που κατέβαλαν οι πολίτες. Ούτε ένα ευρώ δεν μένει στο ταμείο του κράτους, θα επιστραφεί όλο με πάνινες σακούλες, σακούλες πολλαπλών χρήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.