Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πρωτοφανής πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή: Ζήτησε πραξικόπημα !!

Την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος, στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή.
«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης.
Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας κλιμάκωσης, η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει σε ελάχιστους, ενδεχόμενα θύλακες ή πρόσωπα, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταραχή».
«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.
Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μην συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.

1 σχόλιο:

  1. Μακεδονικό: Τόση υποκρισία σού προκαλεί ναυτία
    Βρισκόμαστε με μια συμφωνία στα χέρια -μερικοί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν- και κάποιοι κρύβονται φοβούμενοι να αναλάβουν το κόστος της υποστήριξής της, άλλοι «ψειρίζουν» τα πράγματα και κάποιοι άλλοι βγαίνουν με ύφος «μάτσο» πατριώτη. Πόση υποκρισία!
    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341639144-44341639144

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.