Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Άρχισε στην παραλία το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Άρχισε τη λετουργία του και θα εγκαινιαστεί επίσημα σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου,  στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, για 37η συνεχή χρονιά.  Φέτος με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερους εκδοτικούς οίκους και εκδηλώσεις.

Στη φετινή 37η διοργάνωση μετέχουν συστεγαζόμενοι σε 90 περίπου περίπτερα περί τους 200 ‘Ελληνες εκδότες, ενώ δεκάδες -νέοι στην πλειονότητά τους- συγγραφείς θα παρίστανται στα περίπτερα για να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, αλλά και προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις.
Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο ενώ οι πρόδρομες εκδηλώσεις του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου είναι αφιερωμένες στον Κωστή Μοσκώφ (συμπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου 20 χρόνια απ το θάνατο του). Σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή -προσωπικό φίλο του Κωστή Μοσκώφ - Κώστα Ζουράρι είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουνίου.
"Το βιβλίο αντέχει στο χρόνο -παρά την οικονομική κρίση – κι αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των νέων εκδόσεων. Παράλληλα το υπαίθριο αυτό φεστιβάλ που πρωτοεγκαινιάστηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τον Μάιο του 1982, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συνδεθεί με την πόλη και τη βόρειο Ελλάδα και να καθιερωθεί ως θεσμός" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοργανωτή Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8.30 δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.