Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δρομολόγια εξπρές του ΟΑΣΘ προς Επανομή και Μηχανιώνα

Από την Κυριακή 1 Ιουλίου θα εφαρμοστεί το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ και σύμφωνα με αυτό, όπως επισημαίνει, τα προγραμματισμένα καθημερινά δρομολόγια αντιστοιχούν σε 421 λεωφορεία.

Θα λειτουργήσουν οι δύο λεωφορειακές γραμμές - εξπρές- εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας. Επίσης ένα όχημα θα δρομολογηθεί στη λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η« ΕΠΑΝΟΜΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ». Ο ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι αυξάνονται τα δρομολόγια ΚΤΕΛ -αεροδρόμιο όπως και τα δρομολόγια της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής»

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 και οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για αυτό από το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους τηλεφωνικούς αριθμούς 11085 και 2310 981 100 αλλά και από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr μέσω κινητού τηλεφώνου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Λεωφορειακές γραμμές - ΕΞΠΡΕΣ, Νο70 και Νο71, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας
Από την Κυριακή 1.7.2018 έως και την Παρασκευή 31.8.2018, θα λειτουργήσουν οι δύο λεωφορειακές γραμμές - εξπρές- εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες θα έχουν την αφετηρία στον Τερματικό Σταθμό του Νέου Σιδ. Σταθμού, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:


Λεωφορειακή γραμμή Νο70 ¨Ν.Σ. Σταθμός - Επανομή¨- Διαδρομή
Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό και διέλευση από Μοναστηρίου - Πλατεία Δημοκρατίας - Εγνατία - Εθνικής Αμύνης - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γεωργίου Παπανδρέου - Ανδριανουπόλεως - Βενιζέλου - Εθνικής Αντίστασης - Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ., όπως στις διαδρομές μετάβασης προς Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 ¨Α.Σ. ΙΚΕΑ - Επανομή¨. Επιστροφή μέχρι Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής από Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου - Μανόλη Ανδρόνικου - Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. - Τσιμισκή - Πολυτεχνείου - Αναγεννήσεως - Μοναστηρίου - Αγ. Πάντων - Ν.Σ.Σ.


Στάσεις
Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 70, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Επανομής, μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται, από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα (Παραλίας και Πάλιουρα) σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.


Λεωφορειακή γραμμή Νο 71 ¨Ν.Σ. Σταθμός - Μηχανιώνα¨ - Διαδρομή:
Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό και διέλευση από Μοναστηρίου - Πλατεία Δημοκρατίας - Εγνατία - Εθνικής Αμύνης - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γεωργίου Παπανδρέου - Ανδριανουπόλεως - Βενιζέλου - Εθνικής Αντίστασης - Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ. όπως στις διαδρομές μετάβασης μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 72 ¨Α.Σ. ΙΚΕΑ - Μηχανιώνα¨.

Επιστροφή μέχρι τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 72 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου - Μανόλη Ανδρόνικου - Αγγελάκη - Εγνατία - Πλατεία Δημοκρατίας - Μοναστηρίου - Ν.Σ. Σταθμός.


Στάσεις
Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 71, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την Παραλία της Περαίας και μέχρι το τέρμα και για τα δύο δρομολόγια μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου.

Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την Παραλία της Περαίας και για τα δύο δρομολόγια, μέσω Κερασιάς (Νο71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.


Λειτουργία λεωφορειακής γραμμής Νο 77Η« ΕΠΑΝΟΜΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ»
Από την Κυριακή 1.7.2018 έως και την Παρασκευή 31.8.2018, θα λειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η« ΕΠΑΝΟΜΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ». Θα δρομολογηθεί ένα όχημα το οποίο θα πραγματοποιεί οκτώ (8) δρομολόγια σε μία βάρδια ημερησίως κατά το διάστημα 11:05΄ - 17:10΄, συνδέοντας την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το πρώτο δρομολόγιο μετάβασης θα συνδέει το ΙΚΕΑ με την Επανομή (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69) και στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια που θα συνδέουν την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής θα συνδέει την Επανομή με το ΙΚΕΑ (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69).


Αυξάνονται τα δρομολόγια ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ο Ο.Α.Σ.Θ. αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων λεωφορείων από 5 σε 7 και τον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων από 39 σε 52 ημερησίως, για το χρονικό διάστημα από 01.07.2018 μέχρι 31.08.2018. προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση από και προς το Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η εξυπηρέτηση του αεροδρομίου αλλά και των υπολοίπων σταθμών άφιξης ή αναχώρησης επισκεπτών, καθώς και των πολιτών που επιθυμούν να μετακινούνται κατά τις νυκτερινές ώρες, εξασφαλίζεται με την νυκτερινή γραμμή Ν1 «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ».

Υπενθυμίζεται επίσης, στην ανακοίνωση, ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή Νο 79 «Α.Σ. ΙΚΕΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», εξασφαλίζοντας την μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, μέσω μετεπιβίβασης, των επιβατών που προέρχονται από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και από περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.


Πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» - δρομολόγια ανά 20 λεπτά
Από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου 2018, πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία - ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την οποία συνδέονται απ’ ευθείας το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με τον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία και τον Ν.Σ. Σταθμό. Με την ως άνω γραμμή Νο 45 θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας οδού και της οδού Κων. Καραμανλή στις επτά (7) επιλεγμένες στάσεις της γραμμής.

Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Νο 45, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.