Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Γιορτή του ψαρά και του αγρότη στο Αγγελοχώρι

Γιορτή του ψαρά και του αγρότη, αφιερωμένη στην αλιεία και τη γεωργία, πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, από το δήμο Θερμαϊκού. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική, εκλεκτά και πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι.

Με την αλιεία και την οστρακοκαλλιέργεια να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητας του Δήμου, με σημαντικές ποσότητες εμπορεύματος να διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας, σε συνδυασμό με το γεωργικό τομέα, με τις αμπελοκαλλιέργειες, ο ρόλος αυτών των δραστηριοτήτων στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι καθοριστικός.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινάει στις 6.30 μ.μ. με την τέλεση των Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου παρεκκλησίου των Αγ. Αποστόλων στην παραλία του Αγγελοχωρίου, από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Ακολουθεί ο πρώτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και μετά την ολοκλήρωσή του σειρά παίρνει το παραδοσιακό γλέντι, στο οποίο όλοι είναι προσκεκλημένοι. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 30 Ιουνίου στις 7.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Για την κατασκευή, αλλά και την ανακαίνιση του Παρεκκλησίου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Δήμου, που και με τη βοήθεια εθελοντών υλοποίησε τις ανάλογες εργασίες, παρέχοντας επίσης τα απαιτούμενα υλικά, όπως και αυτά που προορίζονταν για την εξωτερική διαμόρφωση και αναβάθμιση του χώρου.

Από φέτος, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγ. Αποστόλων στο Αγγελοχώρι, προσφέρεται η δυνατότητα τέλεσης των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.