Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Συναντήσεις για την επέκταση του φυσικού αερίου σε Επανομή, Ν.Μηχανιώνα, Ν.Ρύσιο και Βασιλικά

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημάρχους Θέρμης και Θερμαϊκού, πραγματοποίησαν ο γενικός διευθυντής και διευθυντικά στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σχετικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Θερμαϊκού για τις περιοχές Ν. Μηχανιώνα και Επανομής και αντίστοιχα στο Δήμο Θέρμης για τις περιοχές Ν. Ρυσίου και Βασιλικών.

Κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Θερμαϊκού, ο κ.Μπακούρας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα έργα επέκτασης του δικτύου στο δήμο Θερμαϊκού βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τον επόμενο χειμώνα. Ο κ. Μαυρομάτης, εξέφρασε, την ικανοποίησή του, αφού άλλες δυο περιοχές, της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, θα ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου.
Ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει ήδη εγκρίνει την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την εγκατάσταση του σταθμού μείωσης ενδιάμεσης πίεσης (IRI).Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στο Ν. Ρύσιο αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Επίσης, συμπλήρωσε ότι στις αρχές του 2019, προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου για την τροφοδότηση των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών, Ταγαράδων, Αγ. Παρασκευής και της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής.
Αμφότερες οι Δημοτικές Αρχές επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία τους με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και δεσμεύτηκαν για τη λειτουργία του συνόλου των Δημοτικών κτιρίων με φυσικό αέριο, 23 για το Δήμο Θερμαϊκού και 19 για το Δήμο Θέρμης. Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία των Δημοτικών Αρχών και της ΕΔΑ ΘΕΣ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.