Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Δήμος Θερμαϊκού: Στάση εργασίας των εργαζομένων σε ένδειξη αλληλεγγύης

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη από τις 10.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίουοι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού, μετά από απόφαση του συλλόγου τους, προκειμένου να βρεθούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθούν σε συνάδελφό τους μηχανικό, ο οποίος δικάζεται στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζοντας τους εργαζομένους στο δήμο Θερμαϊκού και καλώντας σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Μηχανικό που εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος δικάζεται την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο συνάδελφος Μηχανικός – αναπληρωτής προϊστάμενος, οδηγείται αδίκως στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ένα ατύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2017 και συγκεκριμένα στις 16 του μήνα, ημέρα Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, όταν αποδεδειγμένα δεν είχε καμία απολύτως σχετική αρμοδιότητα ενώ παράλληλα είχε εκδοθεί άτυπη, προφορική και «κρυφή» απόφαση από την πλευρά της Διοίκησης, για παραχώρηση του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου καθώς και να παραμείνει ανοικτή η εξωτερική καγκελόπορτα η οποία προκάλεσε το ατύχημα και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έχριζε άμεσων επισκευών, χωρίς κανείς να το γνωρίζει.
Είναι πια σχεδόν καθημερινό και θλιβερό φαινόμενο συνάδελφοί μας, ιδιαίτερα του κλάδου των Μηχανικών, να σέρνονται στις δικαστικές αίθουσες ως κατηγορούμενοι εγκληματίες ή να διώκονται πειθαρχικά επειδή απλά εκτελούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια και ευσυνειδησία. Επίσης θλιβερό, τραγικό και απαράδεκτο είναι το φαινόμενο οι εργαζόμενοι να είναι πάντα το εύκολο θύμα όλων αυτών των υποθέσεων και παραλείψεων όταν την αποκλειστική ευθύνη τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έχουν οι αιρετοί προϊστάμενοι που μοιράζουν αφειδώς «αόρατες» εντολές και εκδίδουν αποφάσεις «φαντάσματα» για να εξυπηρετήσουν «καταστάσεις» πέρα από κάθε νομιμότητα και μένουν πάντα στο απυρόβλητο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση της εργασίας και τον προσωπικό, υπηρεσιακό και οικονομικό διασυρμό που υπόκεινται οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που προσπαθούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες με λιγοστά ως ανύπαρκτα μέσα, να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να εξυπηρετήσουν καθημερινά τον Πολίτη.
Στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τη Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, από τις 10.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, να παραστούν και να συμπαρασταθούν στον διωκόμενο συνάδελφο, την ίδια ημέρα, στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (στον 1ο όροφος)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.