Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Μέχρι τις 3 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ


Άρχισε η  υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους γονείς, μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τα μεσάνυχτα της 3ης Ιουλίου 2018, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) :
Η Πρόσκληση αφορά στις άνεργες, στις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή στις αυτοαπασχολούμενες, που έχουν παιδιά 5 έως 12 ετών για ΚΔΑΠ, ενώ εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.
Στόχος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών της κοινωνίας, η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων ή άνεργων γονέων, αλλά και η σωστή και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες προσανατολισμένες στα ενδιαφέροντά τους και προσαρμοσμένες στο ανάλογο μαθησιακό και ηλικιακό επίπεδο.
Οι δομές που λειτουργούν στο Δήμο Θερμαϊκού, αριθμούν τις εννέα (9),προσφέροντας  δωρεάν θέσεις φιλοξενίας παιδιών, μέσω του προγράμματος, σε χίλια σαράντα δύο (1042) παιδιά.
Η προσφορά των δομών αυτών στα παιδιά είναι πολύτιμη, παρέχοντας τη δυνατότητα συναναστροφής τους με συνομήλικους, αλλά και την επιμελή καθοδήγησή τους από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό σε ευχάριστες δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων. Αυτές περιλαμβάνουν την υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης (μουσικοκινητική, εικαστική και θεατρική έκφραση), την πραγματοποίηση μαθημάτων πληροφορικής και λοιπών δραστηριοτήτων, αλλά και την προετοιμασία των μαθητών στα σχολικά τους μαθήματα.
Παράλληλα, ο πολύτιμος και δυσεύρετος χρόνος των γονέων αυξάνεται σημαντικά, δίνοντάς τους την ευχέρεια να διεκπεραιώνουν ευκολότερα και με λιγότερη πίεση επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις, καθώς τα παιδιά τους αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και καλλιεργούν την κοινωνικότητά τους, απασχολούμενα στα ΚΔΑΠ.
Οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να ενημερώνονται για τα κριτήρια και να λαμβάνουν παραπάνω πληροφορίες από την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ : www.eetaa.gr, ενώ μπορούν να βλέπουν τις δομές στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, για να επιλέξουν αυτή που τους εξυπηρετεί καλύτερα, στο :
Προσοχή:
• Αιτήσεις μετά την 3η Ιουλίου 2018 και ώρα 24.00 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά
• Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα αποσταλούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (3/7/2018 και ώρα 24.00) θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.