Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ξεκινούν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες

Ξεκινούν από την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών Super Speed και Super Cat, που θα συνδέσουν ακτοπλοϊκώς τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.

Το Super Cat θα αναχωρεί στις 09.00 από το λιμάνι του Βόλου, κάνοντας ένα τοπικό δρομολόγιο έως τη Σκιάθο και θα επιστρέφει στον Βόλο. Στις 12:15 θα αναχωρεί από τον Βόλο με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Θα φθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19.00.
Το άλλο πλοίο, το Super Speed, θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 10.00 με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο. Στο λιμάνι του Βόλου θα φθάνει στις 17.00.
Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, ενώ το πλοίο που θα αναχωρεί από τον Βόλο κάθε Παρασκευή και Κυριακή θα εκτελεί και ένα τοπικό δρομολόγιο Βόλος -Σκιάθος - Βόλος.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, η ανάθεση του συγκεκριμένου δρομολογίου έγινε με βάσει το άρθρο 7 του νόμου 2932 για τις δρομολογήσεις των πλοίων, που προβλέπει τη δυνατότητα έκτακτης δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη εκτάκτων συγκοινωνιακών αναγκών.
Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες -με προέκταση τον Βόλο- θα αφορά το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.
Εξάλλου, έως σήμερα στις 15:00, οι ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα για κάλυψη της δρομολογιακής γραμμής Θεσσαλονίκη, Σποράδες (Σκιάθος)-Κυκλάδες (Σύρος και επιστροφή) με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διαρκείας.
Η προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 18/06/2018 έως 02/09/2018 (σύνολο έντεκα εβδομάδες), με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, και επέκτασης, έναντι μισθώματος 49.430,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν, είναι να έχει μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες 300 (χειμώνα) - 450 (θέρος), 150 κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση ΙΧΕ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση φορτηγών οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.