Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Τέλη Ιουνίου αρχίζουν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Κυκλάδες-Κρήτη


Μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει ένα ακόμη δρομολόγιο που θα συνδέει επί τρίμηνο τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Κρήτη, ενώ την ίδια ώρα, η δρομολόγηση του πλοίου, που θα συνδέει από τις 15 Ιουνίου τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, είναι έτοιμη, καθώς η σχετική απόφαση ενδέχεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα, όπως είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Είναι μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό από το υπουργείο", είπε ο κ.Σαντορινιός και όπως ανέφερε, αφού το υπουργείο κατάφερε να βρει τα χρήματα για την επιδότηση της γραμμής, προχώρησε στα επόμενα βήματα: "Πριν από περίπου 15 μέρες -ίσως και περισσότερο- δώσαμε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη μια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σποράδες, Κυκλάδες και δυνατότητα επέκτασης στην Κρήτη".
"Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες και σύντομα θα κατατεθούν οι προσφορές, προκειμένου να ξεκινήσει προς το τέλος του Ιουνίου αυτή η σύνδεση" είπε ο υφυπουργός. "Είναι μια γραμμή που θεωρούμε αναγκαία και θα βοηθήσει πάρα πολύ και τις Σποράδες και τις Κυκλάδες, διότι θα τους συνδέσει με δύο μεγάλες αγορές όπως είναι η Β.Ελλάδα και η Κρήτη". Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό θα αποτελέσει κίνητρο, για πολλούς από τη Β.Ελλάδα να επισκεφτούν τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 
"Γύρω στις 20 Ιουνίου θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις για τα δρομολόγια. Η πρόθεσή είναι -αλλά χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί - να γίνεται  η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Τρίτη και Παρασκευή" σημείωσε ο κ.Σαντορινιός και πρόσθεσε: "Συνολικά αυτό το καράβι -επειδή θα πιάνει αρκετά λιμάνια στο ενδιάμεσο- υπολογίζεται ότι θα φτάνει στην Κρήτη σε περίπου 19 ώρες".
"Στη Σκιάθο για παράδειγμα θα είναι γύρω στις πέντε με έξι ώρες, στη Σύρο σε 10 ώρες" πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως το εν λόγω δρομολόγιο θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ της Νικόλ Καζαντζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.