Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μία ερώτηση Καράογλου πριν 8 χρόνια για το δρόμο-Καρμανιόλα

Η φωτογραφία από ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα στο
δρόμο-καρμανιόλα που οδηγεί μέσω Περαίας στη Ν.Μηχανιώνα
του Σπύρου Κουζινόπουλου
O υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα είναι ομιλητής σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sun Beach της Αγίας Τριάδας. Με την αφορμή αυτή, ανασύρουμε από το αρχείο μας μία ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Εσωτερικών στις 30 Νοεμβρίου του 2006, ως βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας το χάλι στο οποίο βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα ο δρόμος από Μηχανιώνα προς Περαία και Θεσσαλονίκη. Ένας άθλιος δρόμος που προβάλει σε όλο της το μέγεθος την ανικανότητα, την ατολμία και την αναποφασιστικότητα όσων διοίκησαν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια. Από τον τότε δήμο Μηχανιώνας, μέχρι την τότε Νομαρχία που βαφτίστηκε Αντιπεριφέρεια.

Και οι δύο, δεν έπραξαν το ελάχιστο στη βελτίωση αυτού του δρόμου-ατραπού. Δεν διεκδίκησαν τίποτα. Δεν απαίτησαν τη βελτίωσή του, έστω τη μερική διαπλάτυνσή του και την αποφυγή των θανατηφόρων στροφών από Αγία Τριάδα προς Ν.Μηχανιώνα. Παρά σιωπώντας προς χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων, δεμένοι χειροπόδαρα όπως ήταν στο άρμα όσων έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάντια, συνέβαλαν στη διαιώνιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.
Η ερώτηση του σημερινού υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτή τότε της Β΄Θεσσαλονίκης έχει ως εξής
«ΕΡΩΤΗΣΙΣ
κ. Θεόδωρου Καράογλου, Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης
Αρ. Πρωτ. 1838/30.11.2006
Προς:
- κ. Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης


Πληθυσμιακή έκρηξη έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους Δήμους Θερμαϊκού (Περαία - Νέοι Επιβάτες- Αγία Τριάδα) και Μηχανιώνας (Νέα Μηχανιώνα - Αγγελοχώρι -Νέα Κερασιά). Πληθυσμιακή έκρηξη που οφείλεται στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, στο πολύ καλό κλίμα, στην ανάγκη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης να κατοικήσουν σε ένα πολύ καλύτερο - ανθρώπινο περιβάλλον.

Όμως δυστυχώς, η πληθυσμιακή αυτή έκρηξη, δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα έργα υποδομής. Έτσι οι κάτοικοι των Δήμων αυτών, ταλαιπωρούνται καθημερινά από την έλλειψη στοιχειωδών έργων υποδομής (αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, έλλειψη σχολείων, ανεπαρκές οδικό δίκτυο και άλλα)
Ένα από τα μεγαλύτερα όμως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της περιοχής είναι η ανεπάρκεια - ακαταλληλότητα της επαρχιακής οδού Περαίας - Νέας Μηχανιώνας.
Τα λίγα χιλιόμετρα που χωρίζουν τους οικισμούς των περιοχών αυτών, διασχίζει στενός, προβληματικός δρόμος, που καθημερινά ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, με σημαντικές καθυστερήσεις χρόνου, αλλά και δεκάδες ατυχήματα.
Φυσικά εκτός από την ταλαιπωρία των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, ο στενός, δύσκολος αυτός δρόμος που είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένος, αποτρέπει εκατοντάδες Θεσσαλονικείς απ' την επίσκεψή τους στα όμορφα μαγαζιά και στις θαυμάσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής, αποτελώντας κυριολεκτικά «τροχοπέδι» στην τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Θερμαϊκού και Νέας Μηχανιώνας.

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ΕΣ.Δ.Δ.Α.

- αν προβλέπεται να αντιμετωπισθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα των παραπάνω Δήμων, με την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση και ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού Περαίας -Νέας Μηχανιώνας, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και να αρθεί ένα από τα εμπόδια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.