Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακά αποτελέσματα της δράσης Σ.Τ.Ο.Π. στην Περαία

Εντυπωσιακός, είναι ο απολογισμός των πρώτων εβδομάδων λειτουργίας της δράσης Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα) στην  Περαία, που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού. Σε έξι εβδομάδες λειτουργίας της δράσης Σ.Τ.Ο.Π. στην Περαία, ήδη έχουν διανεμηθεί 850 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα (εργάσιμη) προσκομίζονται 31 μερίδες κατά μέσο όρο, ενώ καθημερινά συμπεριλαμβανομένων και  των Σαββατοκύριακων, διανέμονται 22 μερίδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας,  στο πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρι στιγμής δύο (2) σύλλογοι και οκτώ (8)  επαγγελματίες της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας. Καθώς επίσης
25 ιδιώτες, από τους οποίους οι 15 συμμετέχουν τακτικά (σχεδόν κάθε μέρα)
Από το πρόγραμμα ωφελούνται 103 άτομα, άτομα που είναι άνεργα, ανήκουν σε άπορες πολύτεκνες οικογένειες αλλά και σε άπορες μονογονικές.
Ο ΠΟΣΠ ως σύλλογος θεωρεί ότι έχει γίνει  μια καλή αρχή. Όμως οι ανάγκες δυστυχώς, είναι συνεχείς και πρέπει όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουμε χωρίς δισταγμό . 

Μια μερίδα φαγητό αξίζει, δεν κοστίζει
Ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, βοηθά στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Σ.Τ.Ο.Π.- Ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, που άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά στη Νέα Μηχανιώνα και από τις 11 Φεβρουαρίου λειτουργεί και στην Περαία .

Ποιος ο σκοπός της δράσης
Κατά τις ημέρες από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή γίνεται διανομή μαγειρεμένου φαγητού σε άτομα που το έχουν ανάγκη . Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η Δράση συλλέγει μαγειρεμένο φαγητό από όσους  είναι πρόθυμοι να το προσφέρουν.

Πως γίνεται η προσφορά φαγητού
Κάλεσε στα νούμερα  23920 23606 και 23920 75910 και πρόσφερε ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό και δήλωσε αν έχεις την δυνατότητα και τη διάθεση να το επαναλάβεις. Γίνε μάγειρας ή χορηγός της Δράσης και ενίσχυσέ την.
Λάβε τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης. Άφησε το φαγητό σου όπου σου υποδειχθεί ή περίμενε τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου. Επανάλαβέ το αν μπορείς και όσο συχνά μπορείς. 
Αν δεν έχεις τη δυνατότητα προσφοράς ενημέρωσε όσους πιστεύεις ότι θα μπορούσαν και θα ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τη Δράση.

Που μπορώ να προσκομίσω την προσφορά μου
 Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00- 14.00. Χώρος συγκέντρωσης και παραλαβής: «Βοήθεια στο Σπίτι»: Ανθέων 4, Περαία (στα Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ).

Ποιος δικαιούται της παροχής
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας έχει διερευνήσει και είναι σε θέση να γνωρίζει τα άτομα που έχουν ανάγκη της Δράσης . Η διανομή γίνεται σε  κατοίκους της  Περαίας , των  Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας  , σε άπορους πολύτεκνους  , σε άπορες μονογονικές οικογένειες ,άπορους αρρώστους κλπ.
Η Δράση  Σ.Τ.Ο.Π. υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες.

Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.:  
http//www.thermaikos.gr,
http//koinonikiprostasiablogspotgr  

 και στα τηλέφωνα: 23923.30.321 και 23923.30.348.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.