Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο η δίκη του άνεργου από Ν.Επιβάτες

Αναβλήθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του μακροχρόνια άνεργου πολίτη από τους Νέους Επιβάτες, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, που κατηγορείται για «ρευματοκλοπή», όταν στα κρύα του χειμώνα συνέδεσε για λίγες ώρες το κομμένο από τη ΔΕΗ ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνει τα ανήλικα παιδιά του.

Η αναβολή της δίκης αποφασίστηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου προκειμένου να προσκομιστούν στοιχεία από τη ΔΕΗ σχετικά με τη ζημία που υπέστη όταν ο μακροχρόνια άνεργος συνέδεσε από μόνος του το ρεύμα.
Στο δικαστήριο σημειώθηκε ένταση, όταν μάρτυρας κατηγορίας, υπάλληλος της ΔΕΗ, που είχε οριστεί από την εταιρία, υπολόγισε στα… 150 ευρώ το ρεύμα που καταναλώθηκε για λίγες μόνο  ώρες.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού κ. Γιάννης Τσακμάκας που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του διωκόμενου άνεργου, τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος, καθώς μόνο στην περιοχή των Νέων Επιβατών υπάρχουν 22 διαπιστωμένοι άστεγοι και ότι στην περιοχή του Θερμαϊκού 250 οικογένειες σιτίζονται με τη βοήθεια του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.