Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Επανομής στη Βιβλιοθήκη

Mαθητές της Δ' Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων Δ1 και Δ2, που συνοδεύονταν από τους δασκάλους κ. Γιάννη Γεωργιάδη και κ. Νίκο Φώτη, επισκέφθηκαν το πρωί της  Παρασκευής, το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Επανομή.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., κ. Παναγιώτης Τροκάνας ενώ στη Βιβλιοθήκη τους ξενάγησε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., Παράσχου Ευαγγελία. Η Αλεξάνδρα Πρόιου, υπάλληλος της Βιβλιοθήκης ήταν επίσης εκεί, συμβάλλοντας στην περιήγηση των παιδιών.
Οι υηπεύθυνοι, μίλησαν με τα παιδιά για τα μαγικά παράθυρα της Βιβλιοθήκης, για τη Χρονομηχανή που σε ταξιδεύει στο χωροχρόνο, για το Βιβλιοφιλαράκο, για το Θησαυροφυλάκιο των Βιβλίων αλλά και για τους κανόνες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, την ταξινόμηση των βιβλίων στα ράφια, για τη Βιβλιοθήκη ως ιδέα, ως μια συντροφιά μικρών και μεγάλων που μοιράζεται βιβλία και ιστορίες.

Μετά από τη σύντομη παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα ράφια της Βιβλιοθήκης, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της συλλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.