Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το χαλασμένο αυτοκίνητο και οι δημοτικές εκλογές

Η παρομοίωση που μας έκανε φίλος συνδημότης, το οποίο συναντήσαμε την Καθαρά Δευτέρα στην αποκριάτικη εκδήλωση του Αγγελοχωρίου, ήταν όντως πολύ πετυχημένη: «Αυτές οι δημοτικές εκλογές που πρόκειται να γίνουν στο δήμο Θερμαϊκού, θυμίζουν ένα χαλασμένο αυτοκίνητο», είπε. Απορήσαμε. Και ανέλαβε να μας λύσει την απορία.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο επιλογές για την επισκευή του αυτοκινήτου. Ή να το πάει κανείς σε ένα συνεργείο, όπου το πήγαινε και τα προηγούμενα χρόνια και ο μάστορας ήταν ανίκανος να το διορθώσει ή πάλι να το πάει σε έναν γνωστό μαστροχαλαστή, που τελευταία έσκασε μύτη στην περιοχή και ο οποίος δεν ήταν καθόλου επιτυχημένος εκεί που πριν διόρθωνε αυτοκίνητα».
Δηλαδή, ρωτήσαμε το φίλο, δεν υπάρχει ελπίδα να επισκευάσουμε και να κάνουμε να τρέξει το χαλασμένο αυτοκίνητο; «Και βέβαια υπάρχει. Να το πάμε σε ένα καινούριο συνεργείο που άνοιξε στην περιοχή και το οποίο εκπληρώνει τις περισσότερες προϋποθέσεις ότι και το αυτοκίνητο θα μας επισκευάσει σωστά, αλλά και ότι δεν θα μας κάνει να ζημιώσουμε, όπως γινόταν με τους προηγούμενους».

Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε που το πήγαινε ο φίλος, αλλά δεν δώσαμε συνέχεια στη συζήτηση, καθώς έπρεπε να φύγουμε, μια και δυνάμωνε και η βροχή. Υποσχεθήκαμε όμως ότι θα συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα κάποια άλλη φορά. Και μέχρι τότε, ελπίζουμε να έχει βρει και το σωστό συνεργείο που αναζητάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.