Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τα προβλήματα του Θερμαϊκού έθεσε ο Σπ.Κουζινόπουλος στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ι.Ιωαννίδη

Μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, παρουσίασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία»,  στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου το απόγευμα της Τρίτης στην Επανομή, τη Νέα Μηχανιώνα και την Περαία. Ανάλογες συναντήσεις θα έχει ο κ.Κουζινόπουλος και με τους άλλους υποψήφιους Περιφερειάρχες, όταν αυτοί θα επισκεφθούν την περιοχή.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»,  είναι η συνεχιζόμενη εξοργιστική αδιαφορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για το δρόμο Ν.Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης, για τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε η παραμικρή εργασία βελτίωσής του, αν και η Τροχαία Θεσσαλονίκης τον έχει χαρακτηρίσει ως τον πλέον επικίνδυνο δρόμο του νομού, καθώς κάθε χρόνο κατά μέσο όρο βρίσκουν το θάνατο 5 άτομα και άλλα 30 τραυματίζονται.
Επισήμανε επίσης ο κ.Κουζινόπουλος τις τεράστιες ευθύνες του Περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη κ.Τσαμασλή αλλά και του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ.Μαυρομάτη για την τραγική κατάσταση του δρόμου Ν.Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, όπου λόγω της επικινδυνότητάς του σημειώνονται συνεχώς ατυχήματα. Και όπως σημείωσε, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του δήμου Θερμαϊκού και στην ευκολότερη πρόσβαση προς τη Θεσσαλονίκη, θα βοηθούσε τα μέγιστα η διάνοιξη της εξωτερικής περιφερειακής οδού, ένα θέμα που επίσης έχει εγκαταληφθεί από την Περιφέρεια.
Με την ευκαιρία, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, διαμαρτυρήθηκε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιάννη Ιωαννίδη, για το γεγονός ότι η κατ΄εξοχήν τουριστική περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, με τα 46 χιλιόμετρα ακτογραμμής και τις πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες, απουσίασε όλα αυτά τα χρόνια εξοργιστικά από τα τουριστικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πολυτελή έκδοση  Very Macedonia” της Περιφέρειας,   στις 98 σελίδες της οποίας δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού και τις δαντελένιες ακτές του.

Ο κ.Ιωαννίδης άκουσε με κατανόηση τα θέματα που του έθεσε ο κ.Κουζινόπουλος και συμφωνήθηκε τις επόμενες μέρες να του παραδώσει πλήρες υπόμνημα με όλα τα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού και τις προτάσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για την επίλυσή τους. Το ίδιο υπόμνημα, θα επιδοθεί και στους άλλους υποψήφιους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας όταν αυτοί επισκεφθούν την περιοχή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.