Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

H αλλαγή

του Κωνσταντίνου Καλαμίδα*
Όταν πριν περίπου 4 χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα πράγματα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, ως πολίτες ενεργοί ή μη.

Οι περισσότεροι από εμάς αντιλαμβανόμαστε ίσως, τις δημοτικές εκλογές ως μια ηλιόλουστη Κυριακή που θα κληθούμε να ασκήσουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα. Δεν είναι έτσι. Αλήθεια πόσοι από εμάς όμως φροντίζουμε να φτάσουμε έτοιμοι στην κάλπη; Πόσοι από εμάς είναι σε θέση να κρίνουν αντικειμενικά τις προηγούμενες εκλογικές επιλογές τους; Πόσοι από εμάς παρακολουθήσαμε δημοτικά η τοπικά συμβούλια; Αλήθεια εσείς που διαβάζετε αυτές τι γραμμές που ψηφίζετε; Εδώ ή στο χωριό σας!
Προφανώς δεν μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές να σας αναλύσω γιατί υπάρχουν αμάζευτα σκουπίδια στις γειτονιές μας. Γιατί τα μνήματα μας είναι ασφυκτικά γεμάτα. Γιατί η παραλία μας φυτοζωεί. Γιατί τα σχολεία μας κρυώνουν. Γιατί δεν είδαμε καμία δράση – εκδήλωση από την δημοτική μας κοινότητα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικό να αλλάζει στην καθημερινότητα μας.
Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι. Για να αλλάξουν αυτοί που μας διοικούν πρέπει πρώτα να αλλάξουν αυτοί που τους εκλέγουν, εμείς!  Πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε ανθρώπους που δεν νοιάζονται για το  «πολιτικό κόστος & εικόνα τους».
Σε περίπου 2 μήνες θα κληθούμε να επιλέξουμε ανθρώπους για την επόμενη πενταετία. Θα συναντήσετε ανθρώπους που θα τα λένε ωραία αλλά είναι  οι ίδιοι άνθρωποι που δεν πάτησαν σχεδόν ποτέ το πόδι τους στα τοπικά συμβούλια. Θα βρείτε ανθρώπους που επικαλούνται εμπειρία χωρίς καμία απολύτως «νέα» πρόταση. Θα βρείτε ανθρώπους που έκαναν να ανοίξουν το στόματα τους σε δημοτικό συμβούλιο 5 συνεδριάσεις! Θα βρείτε ανθρώπους που θα θέλουν για μία ακόμη φορά να μας σώσουν. Θα βρείτε ανθρώπους που το βιογραφικό τους είναι γεμάτο αξιώματα αλλά η καθημερινή τους ζωή γεμάτη στίγματα. Θα βρείτε ανθρώπους που θα είναι εκεί επειδή το θέλει Που δεν θα είναι εκεί επειδή το θέλει το σόι του.
Είναι χρέος μας να ενεργοποιηθούμε και να αναζητήσουμε ανθρώπους ηθικούς & τολμηρούς. Η αλλαγή, πρέπει να είναι τολμηρή!   

Κωνσταντίνος Καλαμίδας είναι Ανεξάρτητος Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας  & Διευθυντής της Share* διαφημιστικής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.