Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σημεία της ομιλίας του Ι.Μαυρομάτη την Κυριακή

Δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου της παράταξης «Θερμαϊκός-Νέα Πορεία» όπου αναφέρονται κάποια σημεία της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του την προσεχή Κυριακή. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

«Στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του δήμου Θερμαϊκού θα είναι αφιερωμένο ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του Γιάννη Μαυρομάτη, την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί στο ΚΑΠΠΑ 2000 της Περαίας, στην διάρκεια της εκδήλωσης για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» για το αξίωμα του δημάρχου. 
 Ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού τα τελευταία χρόνια έχει επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του σειρά προτάσεων για την επιχειρηματικότητα, ως μοναδικό δρόμο για την αύξηση της απασχόλησης. Εάν οι δημότες των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Θερμαϊκού τον τιμήσουν με την ψήφο τους ο Γιάννης Μαυρομάτης προτίθεται να εφαρμόσει αμέσως αυτές τις ιδέες, αφού πιστεύει ότι στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η μικρομεσαία ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να βγούμε από την οικονομική ασφυξία και το αδιέξοδο που αυτή δημιουργεί.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μαυρομάτης και ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» προτείνουν και δεσμεύονται για τα εξής:
·        Τη Δημιουργία Γραφείου Εργασίας και Επιχειρηματικότητας στο δήμο.
·        Τη χάραξη ενιαίας πολιτικής, σχετικά με την προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση σε ειδικές καταστάσεις όπως η καλοκαιρινή περίοδος και η εορταστική περίοδος).
·        Την προβολή του τόπου μας μέσω των παραδοσιακών και των σύγχρονων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
·        Την κατάργηση της αμιγούς κατοικίας και την αντικατάσταση της παντού από γενική, ώστε να τονωθεί η μικροεπιχειρηματικότητα και να υπάρξει «ζωή» στις γειτονιές τις περισσότερες ώρες του 24ωρου.
·        Την έκδοση σε 48 ώρες της άδειας προέγκρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
·        Την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση στην περιοχή μας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
·        Τη μείωση των δημοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 15% με ταυτόχρονη κατάργηση των κλιμάκων.
·        Τη μείωση των τελών αιγιαλού και παραλίας σε συνεννόηση με την Κτηματική για την διευκόλυνση των επαγγελματιών.
·        Την απαλλαγή για δύο χρόνια του «τέλους κοινόχρηστων χώρων» για τους νέους επαγγελματίες έως 30 ετών.
·        Τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας τουριστικού ενδιαφέροντος και τη χωροθέτηση χώρων στάθμευσης για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά.
·        Τη δημιουργία Κέντρων επεξεργασίας τοπικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα τα λαχανικά και τα αλιεύματα.
·        Την προστασία και την προβολή των προϊόντων με καθιέρωση "Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης" για σειρά εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής, όπως είναι το κρασί, το τσίπουρο, τα όστρακα, κ.λπ., καθώς και τη δημιουργία χώρων μόνιμης έκθεσης και πώλησης των τοπικών προϊόντων.

Επίσης, ο Γιάννης Μαυρομάτης και ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» έχουν επεξεργαστεί ειδικά έργα και ειδικές δράσεις για τους δημότες που δραστηριοποιούνται στην γεωργία και την αλιεία, δύο από τους πιο δυναμικούς οικονομικούς τομείς της τοπικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.