Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σε φυλάκιση 16 μηνών καταδικάστηκε ο ρατσιστής γιατρός

Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ, καταδικάστηκε το μεσημέρι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Μηχανιώνα, ο οποίος είχε αναρτήσει στο ιατρείο που του είχε διαθέσει ο δήμος Θερμαϊκού χειρόγραφη πινακίδα γραμμένη στα γερμανικά που έγραφε ότι «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

Κατά την απολογία του ο 57χρονος αρνήθηκε αρχικά οτι ανήρτησε ο ίδιος την συγκεκριμένη επιγραφή. Ισχυρίστηκε ακόμη πως τα μαχαίρια ήταν συλλογή δική του και πως είναι κυνηγός. Όσον αφορά στα φάρμακα που βρέθηκα στην κατοχή του, υποστήριξε πως ήταν των γονιών του.
Σε βάρος του γιατρού, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο από την αστυνομία τρία ξιφίδια, 12 μαχαίρια και ναζιστικά σύμβολα, είχε απαγγελθεί η κατηγορία για παράβαση των νόμων περί φυλετικών διακρίσεων στο χώρο εργασίας, περί ρατσισμού και περί όπλων.
Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον 57χρονο, που ήταν εκ των ιδρυτών της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Μηχανιώνα. ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Στη δίκη εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ρατσιστή νευρολόγου, ο επίσης γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος κ.Κυριάκος Στεφανίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι ετοιμαζόταν να εντάξει τον Χρυσαυγίτη συνάδελφό του στο ψηφοδέλτιο που ετοιμάζει, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, είναι διακεκριμένο μέλος της κοινωνίας της Μηχανιώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.