Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Άρση ασυλίας του Α.Γρέγου και άλλων 3 της Χρυσής Αυγής


O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος, είναι ένας από τους τέσσερις νεοναζί βουλευτές για τους οποίους η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, προκειμένου να παραπεμφθούν μαζί με τους άλλους προφυλακισμένους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ο Γρέγος αν και βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε απρόσκλητος την Τρίτη, κατά την μαθητική παρέλαση στην Περαία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού, στο χώρο των επισήμων, γεγονός που ανάγκασε τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Σπύρο Κουζινόπουλο να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για την παρουσία του νεοναζί, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της Χρυσής Αυγής. 
Εκτός του Γρέγου, ζητείται άρση της βουλευτικής ασυλίας των Νικόλαου Μίχου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής, ο Ν. Μίχος- για τον οποίο υπάρχει αίτημα παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή- δήλωσε ότι κατείχε όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα εν αγνοία του στο σπίτι που ενοικιάζει.
Ο Αντ. Γρέγος υποστήριξε ότι η δίωξή του για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι πολιτική.

Το εισαγγελικό αίτημα για τους βουλευτές Αρτ. Ματθαιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα (ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή) αφορά, επίσης, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.