Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ημερίδα στη Ν.Μηχανιώνα για τον επαγγγελματικό προσανατολισμό

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Θερμαϊκού,  σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο Ν. Μηχανιώνας, την Ομοσπονδία Γονέων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 1ου , 2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ν. Μηχανιώνας, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα : «Η πορεία του νέου εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού του Θερμαϊκού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και  ώρα 18.30 μ.μ.στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18.30 – 18.45, Χαιρετισμοί
19.45-19.30: « Ρόλος του ΚΕ.ΣΥ.Π. Θερμαϊκού στις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος».  Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.). Θερμαϊκού.
19.30-20.00: «Το νέο Επαγγελματικό  Λύκειο και πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπ/ση». Σινάνη Γεωργία, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.). Θερμαϊκού.
20.00-20.15, Διάλειμμα  
20,15-21.00, «Το νέο Γενικό Λύκειο και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»,  Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κέντρου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.). Θερμαϊκού.
21.00-21.30: Συζήτηση


Είναι η επιστημονικά θεμελιωμένη βοήθεια που παρέχεται στο άτομο, προκειμένου να αναπτύξει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και να προσανατολιστεί σε  μια χρήσιμη  ζωή. Ειδικότερα, η Επαγγελματική Συμβουλευτική  ορίζεται ως η διαπροσωπική διαδικασία που εστιάζεται στο να βοηθήσει το άτομο να πάρει μια σωστή επαγγελματική απόφαση ώστε να πετύχει μια εποικοδομητική καριέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.