Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

H ασθενική μνήμη Τσαμασλή και η αναδίπλωση Μαυρομάτη

από τον Ακτιβιστή
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ραδιοφωνικός Alpha 96,5 της Θεσσαλονίκης, οργάνωσε Ντιμπέϊτ των πέντε υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Θερμαϊκού (Σπ. Κουζινόπουλος, Ι.Μαυρομάτης, Ντ. Μώραλη, Κ.Στεφανίδης και Γ.Τσαμασλής), οι οποίοι παρουσίασαν τις θέσεις τους για προβλήματα που απασχολούν το δήμο του Θερμαϊκού και διατύπωσαν προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συζήτηση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος έθεσε κάποια ζητήματα για τα οποία είτε δεν πήρε καμία απάντηση, είτε πάλι αντιμετωπίστηκε με ανακρίβειες.
1.    Όταν επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν για το γεγονός ότι χάθηκε οριστικά για το δημο μας η εγκατάσταση στην περιοχή μεταξύ Ν.Μηχανιώνας  και Αγγελοχωρίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο κ. Μαυρομάτης, που φέρνει την κύρια ευθύνη, δεν απάντησε. Όπως επίσης δεν απάντησε και για τις ευθύνες των μέχρι σήμερα δημάρχων, όπως και της Αντιπεριφέρειας για το άθλιο οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού και τα βήματα οπισθοδρόμησης που έγιναν στην περιοχή αντί να υπάρξει ανάπτυξη.
2.    Ο αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαμασλής, αναμασώντας τις γνωστές νεφελώδεις και ανέφικτες στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία προεκλογικές του εξαγγελίες, επανέλαβε τα γνωστά περί «Ριβιέρας του Θερμαϊκού», «Αλεξάντερλατς», «Ενυδρεία» και «Υποθαλάσσιους υφάλους». Σε παρατήρηση του κ.Κουζινόπουλου για τις δηλώσεις του περί δωρεάν παροχής ενέργειας στους κατοίκους του Θερμαϊκού, ο κ.Τσαμασλής το αρνήθηκε, λέγοντας ότι «εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο».
Επειδή έχει αρχίσει να εξασθενεί η μνήμη του κ. αντιπεριφερειάρχη,  μπροστά στο βέβαιο καταποντισμό της παράταξής του, θέλουμε να του θυμίσουμε τι είχε πει στη διάρκεια της προεκλογικής φιέστας που είχε οργανώσει με τα χρήματα της Περιφέρειας στην Περαία στις 31 Ιανουαρίου. Έλεγε τότε:  « Δεν θα μπορούσαμε, φίλες και φίλοι, να αφήσουμε, αναξιοποίητα τα ενεργειακά κοιτάσματά του Δήμου Θερμαϊκού…. Επιθυμούμε…. να τροφοδοτηθούν οι κατοικίες και οι παραγωγικές μονάδες των δημοτών του Δήμου Θερμαϊκού με άφθονη δωρεάν ενέργεια, ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί, ο Δήμος και όλες οι υπηρεσίες και κτίρια από τις ενεργειακές δαπάνες, καθώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα «εν αναμονή» κοιτάσματα φυσικού αερίου επαρκούν για να ηλεκτροδοτήσουν μόνιμα ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Είναι μια πρόταση που θα ανακουφίσει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, θα αυξήσει την αξία και την ελκυστικότητα των ακινήτων, θα κάνει την περιοχή μας πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική για επενδύσεις και επισκέπτες. Μπορούμε και θα τα πετύχουμε!». Και όλα αυτά τα έλεγε τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αυτττ΄΄α τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Επανομής, είναι μικρά και ασύμφορα για εκμετάλλευση. 
 Για να τον βοηθήσουμε να ξαναδιαβάσει ολόκληρη την ομιλία του, μπορεί να πάει στην ακόλουθη διεύθυνση:http://www.dimoudromena.gr/node/3200
Επίσης, για τα όσα έχει πει σχετικά με το θέμα αυτό, μπορεί να ανατρέξει και στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=165666&cat=10005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.