Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Υπάρχουν 5.000 κενές θέσεις στους δήμους της χώρας

Yπάρχουν τουλάχιστον 5.000 κενές θέσεις στους δήμους της χώρας, όπως έδειξε η  πρώτη καταμέτρηση κενών θέσεων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε 294 φορείς σε δήμους και περιφέρειες και όπως ενημερώθηκαν σχετικά τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ετσι πλέον, οι υπάλληλοι θα πρέπει να αποφασίσουν να μετακινηθούν και να ενταχθούν για ένα μήνα, σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η κινητικότητα θα πρέπει:
  1. Οι 294 φορείς πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα κονδύλια για τους μισθούς των υπαλλήλων που ζητούν για να καλύψουν τα κενά τους. Αν και αυτό καθίσταται σαφές από τη σχετική εγκύκλιο υπάρχουν αμφιβολίες αν όλοι οι φορείς που ζητούν υπαλλήλους διαθέτουν τα κονδύλια
  2. Να βρεθούν 3.500 υπάλληλοι που θα θελήσουν να μετακινηθούν και να ενταχθούν για ένα μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Με την ανησυχία και την ασάφεια που επικρατεί σήμερα στο Δημόσιο, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται και τόσο εύκολο ακόμη και από στελέχη των δύο υπουργείων.
Υπάρχουν, όμως, δύο κίνητρα που μπορεί να βοηθήσουν: Το πρώτο είναι ότι οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν εξασφαλίζονται με την έννοια ότι απαγορεύεται να ενταχθούν ξανά σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Και το δεύτερο ότι η κυβέρνηση «απειλεί» ότι σε περίπτωση που δεν πετύχει η εθελοντική κινητικότητα, τότε θα προχωρήσει σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα στους δήμους.



Πηγή:  
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.