Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

"Δήμος Θερμαϊκού: Ένας υπέροχος τόπος να ζεις... μέσα στη βρωμιά"


Είχαμε ξεχάσει, είναι αλήθεια το διαφημιστικό σλόγκαν "Θερμαϊκός: Ένας υπέροχος τόπος να ζεις" της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη, όσο και των προηγούμενων διοικούντων το δήμο Θερμαϊκού. Μας το θύμισε αναγνώστρια, με μία σειρά φωτογραφιών που μας έστειλε και με βάση τις οποίες, αλλά και πολλές άλλες ακόμη, τροποποιείται η διαφήμιση και γίνεται: "Ένας υπέροχος τόπος να ζεις... μέσα στη βρωμιά"!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και που τις αφήνουμε ασχολίαστες, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, προέρχονται από την περιοχή των σχολείων και της εκκλησίας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Περαία. Αυτή η βρωμιά που φαίνεται, ποτέ δεν έχει καθαριστεί για μέρες, για μήνες και απλά, μόνο που αυξάνεται καθημερινά.
Κοντά στη βρώμα και τη δυσοδία, είναι και κάποιες συμμορίες "παιδιών" που ρημάζουν κάθε βράδυ την περιοχή. "Και που είναι ο Δήμος;", ρωτάνε οι κάτοικοι. Ο Δήμος, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θερμαϊκού, ως συνήθως, άφαντος.
Βλέπουμε στις φωτογραφίες όλα αυτά τα καλαθάκια τα κατεστραμμένα, που είναι άκρως επικίνδυνα για όποιον περάσει απο δίπλα, είτε είναι παιδιά είτε, ηλικιωμένοι...
Η πάντα άφαντη και "περί άλλων τυρβάζουσα" υπηρεσία καθαριότητας, δεν τα αδειάζει ποτέ τα συγκεκριμένα, αλλά και δεν πάει κάποιος τουλάχιστον να τα βγάλει και απο τη θέση τους. Παντού υπάρχουν σπασμένα γυαλιά και δεν συγκινείται κανένας. Ουτε καν η αστυνομία πηγαίνει όταν την καλούνε οι δημότες.
Η έκκληση της αναγνώστριας που μας έστειλε τις φωτογραφίες: "Γράψε κάτι, κάντε κάτι, ας ξυπνήσει επιτέλους η δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη και ας μην μας πρήζει συνέχεια μόνο με ανούσια εγκαίνια τοιχίων....". Συνυπογράφουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.