Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για αυθαίρετες περιφράξεις

Θα ερευνηθεί επίσης η ρίψη μπάζων και σκουπιδιών 
Την παρέμβαση και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, καθώς παρήγγειλε σήμερα τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, με τη μορφή του επείγοντος, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις και στην περιοχή ευθύνης του, που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο κ. Τσόγκας, ζητά να ερευνήσουν τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά για αυθαίρετες καταλήψεις, κτίσματα, ρίψη μπαζών, σκουπιδιών και αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο συντελείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και μεταβολή της μορφής του δάσους και καταπάτησής του.
Στο πλαίσιο δε, της προκαταρκτικής, οι δασικές υπηρεσίες καλούνται να κάνουν χρήση όλων των μέσων τεχνολογίας και να ζητήσουν την υπηρεσιακή συνδρομή για πληροφορίες από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία, όπως πολεοδομία, ή Δήμους. 
Παράλληλα, ο κ. Τσόγκας, ζητά από τα Λιμεναρχεία Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας να διερευνήσουν την ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων, περιφράξεων ή κτισμάτων στον αιγιαλό που εμποδίζουν την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.