Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Αυγουστιάτικη πανσέληνος "υπό το σεληνόφως" στο Επταπύργιο τη Δευτέρα

Οι στίχοι της "Σονάτας του Σεληνόφωτος" συναντούν τις νότες της ..."Σονάτας υπό το σεληνόφως", η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συμπράττει με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα και συνθέτη Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, τα "λόγια" του ποιητή Γιάννη Ρίτσου συνυπάρχουν με τις νότες του Μπετόβεν και μια ηλικιωμένη γυναίκα (ντυμένη στα μαύρα) μιλάει σ' έναν νέο.

"Άφησέ με να έρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!/Είναι καλό το φεγγάρι -δε θα φαίνεται που άσπρισαν τα μαλλιά μου. / Το φεγγάρι θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις /Άφησέ με νά ‘ρθω μαζί σου. Όταν έχει φεγγάρι μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι/ αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες/ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου/ λησμονημένα λόγια δε θέλω να τ’ ακούσω. Σώπα...".
Τη "Βραδιά Πανσελήνου" με το Γεώργιο Εμμανουήλ Λαζαρίδη και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη διοργανώνει το βράδυ της πανσελήνου του Αυγούστου (Δευτέρα 27 Αυγούστου) στο Φρούριο του Επταπυργίου (σε μία από τις εσωτερικές αυλές του Φρουρίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης μας, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ) στις 9 το βράδυ το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.
Την ερμηνεία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου θα συνοδεύσουν οι ήχοι του πιάνου ("Σονάτα υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven, σονάτα αριθμ. 14 και Σονάτα αρ. 17- "Η καταιγίδα").
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.