Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Χωρίς νερό για δύο ημέρες στη Ν.Μηχανιώνα λόγω αδιαφορίας

Οργή στη Νέα Μηχανιώνα για τις συνεχείς πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση του μεγαλύτερου τμήματος της πόλης και κανείς, ούτε ακόμη και τα στελέχη της δημοτικής αρχής ή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού, δεν γνωρίζουν πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Έτσι, είναι ορατός ο κίνδυνος μέχρι αύριο, που θα αρχίσει να κορυφώνεται η προσέλευση χιλιάδων πιστών για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης, να είναι η Ν.Μηχανιώνα χωρίς νερό!!

Τις τελευταίες ημέρες, οι συχνές διακοπές του νερού, έδειχναν ότι κάτι συμβαίνει με το αντλιοστάσιο της γεώτρησης, πάνω από τα Κοιμητήρια της Νέας Μηχανιώνας που τροφοδοτεί με νερό τη Νέα Μηχανιώνα. Η διακοπή για έξι περίπου ώρες της υδροδότησης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12,30 τη νύχτα της Κυριακής, έδειξε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Πράγματι, όπως διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, η αντλία είχε καεί και χρειάστηκε να βγει στην επιφάνεια με γερανό και να σταλεί σε συνεργείο για επισκευή. Δεδομένου δε ότι η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, που κατά τα άλλα εκδίδουν πομπώδεις ανακοινώσεις και εξαγγέλουν "μεγαλόπνοα" έργα εκατομμυρίων ευρώ, έχουν αφήσει τα δημοτικά αντλιοστάσια χωρίς εφεδρικές αντλίες, οι τεχνικοί, μέχρι να επισκευαστεί η αντλία, κατέβασαν το διακόπτη, αφήνοντας τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας χωρίς νερό.
Οι βρύσες στέρεψαν εντελώς, βγάζοντας αέρα αντί για το πολύτιμο υγρό, ενώ οι πολίτες, κυρίως οι γυναίκες, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχει ούτε σταλιά νερό όχι μόνο για τη λάτρα του σπιτιού, το πλύσιμο των πιάτων ή το μαγείρεμα, αλλά ακόμη ούτε για να πιούν και να ξεδιψάσουν στο κατακαλόκαιρο που διανύουμε.
Νερό υπάρχει προς το παρόν στις χαμηλές υψομετρικά περιοχές της Νέας Μηχανιώνας, απο το παλιό Δημαρχείο και κάτω, κι εκεί όμως θα κοπεί, μόλις αδειάσει η δεξαμενή.
Η λειψυδρία, με το θερμόμετρο να δείχνει 34 βαθμούς κράτησε όλη τη μέρα σήμερα Δευτέρα, θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και αύριο το πρωί, ενώ κανείς δεν ξέρει αν και κατά πόσο θα τηρηθεί η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση.
Οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας είναι τόσο εξαγριωμένοι με αυτή την κατάσταση, ώστε κάποιοι από αυτούς απείλησαν να οργανώσουν διαδήλωση διαμαρτυρίας, τους συγκράτησαν όμως οι πιο ψύχραιμοι.
Όπως έλεγαν τεχνικοί της ΔΕΥΑΘ, είχαν επισημάνει από πολύ καιρό τώρα την ανάγκη να υπάρχει εφεδρική αντλία στις γεωτρήσεις του Δήμου, προκειμένου να μην διακόπτεται η ομαλή υδροδότηση σε περίπτωση βλάβης των παλιών, ούτως ή άλλως, αντλητικών μηχανημάτων. "Από το ένα αυτί τους το λέγαμε, από το άλλο αυτί βγαίνανε", ήταν το σχόλιό τους.
Ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" Σπύρος Κουζινόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, Άγγελο Σαμακοβλή και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, Μένη Βαρσάμογλου και ζήτησε την εντατικοποίηση των εργασιών, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η υδροδήτηση της πόλης.
Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό, με αφορμή την αδειοδότηση των δικτύων ύδρευσης του δήμου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης σε δηλώσεις του αναφέρονταν στη "βελτίωση των υφιστάμενων αδειοδοτημένων υδρευτικών δικτύων", στον "εκσυγχρονισμό" και "στην πλήρη αντικατάστασή τους", κάνοντας μάλιστα λόγο και στο πόσο πολύ η διοίκησή του νοιάζεται για..... "την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, κάτι που αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της πολιτικής μας δράσης", ήταν τα λόγια του δημάρχου.
Στο δελτίο τύπου που είχε εκδόσει τότε η δημοτική αρχή, αναφέρονταν πως "σε ό,τι αφορά στη Δ.Κ. Ν. Μηχανιώνας, με 6 γεωτρήσεις και 4 δεξαμενές (1 δίδυμη χωρητικότητας 200m³ και 200m³, 1 150m³ και άλλη 1 500m³), θα υδροδοτήσει 9.345 άτομα, ενώ η ανώτατη ποσότητα νερού δεν θα υπερβαίνει τα 1.065.000m³/έτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.